Güncelleme Tarihi:
Ödül töreninde bir konuşma gerçekleştiren Aydın, şunları söyledi:
“Memleketim Kastamonu’da hayat bulan turizm yatırımlarımız, sağladığı istihdamla birlikte, yörenin değerlerini ortaya çıkarıp, özellikle kadınlarımız ve gençlerimizin, turizm ve yan dalları diyebileceğimiz birçok alanda iş sahibi olarak iş gücüne katılımlarını sağladı. Bölgemiz, hem vizyon, hem ekonomik olarak değişti ve gelişti. İlk kartopu oluştu. Bundan sonra da sürdürülebilir işletme ve işletmecilik anlayışını, sürekli ve artan istihdamı, mal ve hizmet tedariki döngülerini birlikte sürdüreceğim. Aslolan, iç ve dış turizmin tanımına uygun insan hareketini sağlayarak, bölgemin kültürel ve sosyal iletişim ve değişimini etkilemek. Ben bir girişimci ve kadın olarak, kendimi hep çok sorumlu hissetmekteyim. İş sahibi olmuş her birey, benim sevincimdir. Yeni girişimcilere, özellikle kadınlara örnek olmaya devam ederek, onların özgüvenlerini artıracak birikimlerimi her zaman paylaşmak isterim. Ülkemin, bölgemin kalkınmasında iddiamı hiç yitirmeyeceğim. Kadınların iş yaşamına katılımlarının yüreklendirilmesi, kendi yapabilirliklerinin gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. Onun için kadınları teşvik edici, emeklerini değerlendirmede yol gösterici organizasyonlar fazlasıyla önem taşıyor."
Karadere: “Kadın girişimcileri desteklemeye devam edeceğiz”
Ödül töreninde bir konuşma yapan Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, şunları söyledi:
“Bizi bu projede bir araya getiren, her şeyden önce kadınlara karşı duyduğumuz sorumluluk ve onların iş hayatında daha fazla yer alması gerektiğine dair farkındalığımızdı. 12 yıldır Anadolu’yu karış karış gezerek KOBİ’lerle bir araya geldiğimiz Garanti Anadolu Sohbetleri sayesinde, bu farkındalığımız iyice pekişti. Bugüne kadar düzenlediğimiz 95 toplantıda, salonun çoğunu erkeklerin oluşturduğunu görmek, bize bir şeyler yapabileceğimizi hatırlattı. Garanti Bankası olarak, toplumu oluşturan iki yarımın ancak el ele verip yürüdüğünde bir tam edeceğine, eşitsizliği yok ederek “gerçekten” gelişebileceğine inandık ve bu yola baş koyduk. Bu çabayla hayata geçirdiğimiz yarışmada, bu yıl da inanılmaz başarı hikayeleriyle karşılaştık. Tüm katılımcılara gösterdikleri cesaret nedeniyle sonsuz teşekkürler.”
Gülden Türktan: “Kadının ben başardım demesi, bizim için çok anlamlı”
KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülden Türktan da “Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’na başvuran tüm kadınları tebrik ediyorum. ‘Ben yaptım veya yapabildim’ hikayelerini, kâh alkışla kâh gözyaşıyla izledik. Her birine, iyi ki varsınız ve iyi ki kadın olarak girişimcilik yoluna adım atmışsınız diyorum. Hayattaki bu kadın duruşunun çok önemli olduğuna inanıyor ve bulaşıcı olmasını diliyorum. Girişimcilikte kadın sayısının artması için çalışan bir sivil toplum kuruluşu olarak, kadının enerjisine inanıyor ve güç birliği içinde hareket ettiğimizde aşılamayacak engel yok diyoruz” diye konuştu.
Rauf Ateş: “Kadın girişimci oranını yüzde 10’a çıkartmalıyız”
Capital ve Ekonomist dergileri Yayın Direktörü Rauf Ateş, şunları belirtti:
“TÜİK’e göre, Türkiye’de 2 milyon 591 işletme var. Bunların sadece yüzde 7.5’i kadınlara ait. Yani 195 bine yakın işletme kadınlar tarafından kurulmuştur. Oran 1 yıl önce, yüzde 7 idi. Küçük de olsa artış var, ama yetersiz. Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması ve benzer başka girişimlerle, bu oranı birkaç yıl içinde yüzde 10’un üzerine taşımamız gerekiyor.”