Güncelleme Tarihi:
YAZILIMDA Hindistan’ı rol model alan Türkiye bilişim sektörü, büyük atılımlarla büyümeyi sürdürüyor. Katma değerli servislere de odaklanan sektördeki yerli yazılım firmaları, global devlerle de rekabete başladı. Bunların en somut örneklerinden biri olan Etiya, Türkiye’nin en büyük kurumsal yazılım sağlayıcıları arasına girdi. Şirket, uluslararası yatırımları ve pazarın global devleriyle rekabet edecek çözümleriyle dikkat çekiyor. Etiya Kurucu Ortaklarından Aslan Doğan; “Esnek, hızlı, yenilikçi ve ihtiyaca uygun çözümleri, uygun maliyetle sunabildiğimiz için tüm dünya tarafından tercih edilen bir markaya dönüştük” diyor.
MÜŞTERİYE YAKIN TAKİP
“Biz uzmanlık biriktiren bir şirket olmayı hedefliyoruz” diyen Aslan Doğan, Etiya’nın artık sadece Türkiye’de değil, uluslararası arenada da referans gösterilen çözümler sunmaya başladığını belirtiyor. Şirketlerde artık en önemli konunun ‘müşteri ilişkilerini doğru yönetmek’ olduğunu anlatan Doğan, şunları söyledi: “Ürünlerimizle, ilk temas noktasından itibaren müşterilerin nasıl bir deneyim yaşadığını, sadece CRM verileriyle değil, kullanım ve ödeme verilerinin yanı sıra sosyal medya hareketleriyle de birleştirip, müşteri serüvenini firmalara aktarabiliyoruz. Bunun için farklı kaynaklardan verilerin toplanması, analiz edilmesi ve CRM sistemlerinin buna göre beslenmesi gerekiyor. Bu zorlu süreci esnek biçimde ve hızlı tamamlayabilmemiz, bizi de global rakiplerimizden ayrıştırıyor. Modüler, kolay entegre edilebilir ve endüstri standartlarına uygunluk en büyük avantajlarımızı oluşturuyor.”
‘BİG DATA’ İÇİN BÜYÜK YATIRIM
Tüm bunların arkasında Etiya’nın ‘big data (büyük veri)’ konusundaki çalışmalarının bulunduğunu söyleyen Doğan, “Türkiye’de büyük veriye en çok yatırım yapan şirketlerden biriyiz. Bu sayede müşterilerimizin ürün ve hizmetlerini daha kolay, daha hızlı satabilmelerine katkı sağladığımız gibi, iyi bir müşteri deneyimi yaşatmalarında da yardımcı oluyoruz. Yenilikçi teknolojilerimiz sayesinde, ‘Global Tüketici Telekom İnovasyonu Ödülü’ ve iki kez de Stevie Ödülü kazandık” diyor.
Beyin göçüne engel oluyoruz
TAMAMEN yerli üretime dayanan Etiya, kadrosundaki 500 mühendisiyle de dikkati çekiyor. “Aynı zamanda Türkiye’de çalışmak isteyen, Ar-Ge süreçlerinde aktif rol oynayan genç ve idealist mühendislere de ülkelerinde çalışmak için fırsat oluşturuyoruz” diyen Doğan, “Diğer bir ifadeyle beyin göçüne engel olduğumuzu söyleyebilirim. Yazılım montajı yerine teknoloji üretmek isteyen gençlere yerli bir alternatif sunuyoruz” diyor.