Bölgesel güç kırtasiye

Güncelleme Tarihi:

Bölgesel güç kırtasiye
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2015 12:03

HAKAN Pişkin, profesyonel iş yaşamından girişimciliğe geçerek kısa sürede başarı yakalayan isimlerden biri. Bundan 5 yıl önce kurduğu Smart Ofis ile önce Türkiye’deki süpermarket zincirlerine kırtasiye malzemeleri vererek önemli bir konum edindi. Şimdi 35 ülkeye ihracat yapıyor.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’deki hemen tüm süpermarket zincirlerine kırtasiye malzemeleri tedarik ederek pazarda önemli bir konumda bulunan Smart Ofis, bundan sadece 5 yıl önce profesyonel iş yaşamından girişimciliğe geçiş yapan Hakan Pişkin tarafından kurulmuş genç bir şirket. Daha önce ithal edilen bazı kırtasiye malzemelerinin Türkiye’de üretilmesini de sağlayan Smart Ofis, 35 ülkeye ihracat yapmasıyla da dikkat çekici bir başarıya imza atıyor. Kurucu Hakan Pişkin, elde ettiği başarıyı, “Şirketi kurarken buraya geleceğimizi hayal ediyordum ama bu kadar zor olacağını tahmin etmemiştim. 5 yılın sonunda artık emekleme evresini geride bıraktık. Şimdi koşmaya başlıyoruz” kelimeleriyle özetlİYOR. 

35 MİLYON TL CİRO BEKLİYOR
Şirketin kuruluşundan bu yana sürekli büyüme kaydettiğini bu yıl da yine hedefleri doğrultusunda büyeme sağlayacaklarını kaydeden Pişkin, “2015 yılında 35 milyon TL ciro elde etmeyi bekliyoruz. Şu ana kadarki göstergeler bu hedefi gerçekleştirebileceğimizi gösteriyor” dedi. Yakın zamanda yeni bir yatırım yaparak şu anda Türkiye’de üretilmeyen bir kırtasiye malzemesinin burada üretilmesine başlayacaklarını söyleyen Pişkin, yakın dönem planlarını şöyle anlattı: “Türkiye’de üretim açığı olan bir alanda olacak yatırımımız. Bu alanda şu an da 75 milyon dolarlık bir ithalat var. Yakın zamanda bu ürünlerin yerli üretiminin teşvik edilmesi için ithalatına ek vergi getirildi. Biz de burada üretime karar verdik. Bu arada Borsa İstanbul bünyesindeki Özel Pazar bünyesinde olası yabancı ortaklıklara yeşil ışık yakmaya karar verdik. Amacımız yabancı bir ortakla büyümemizi hızlandırarak bölgemizde ana dağıtıcı şirketlerden biri olmak.”

ZİNCİR MARKETLERE GİRDİ
İş yaşamına bankacılık sektöründe başlayan Pişkin, daha sonra kırtasiye malzemeleri alanında faaliyet gösteren bir müşterisinin teklifi ile bu alanda çalışmaya başlıyor. 2010’da Smart Ofis’i kuran Pişkin, özellikle organize perakende sektöründe zincir marketlere ürün tedarik ederek kısa zamanda büyük başarı elde ediyor. Şu anda 35 ülkeye ihracat yaptıklarını kaydeden Pişkin, “Türkiye’deki süpermarketlerin yanı sıra Avrupa dahil ihracat yaptığımız bütün ülkelerde de süpermarketlere ürün veriyoruz. Kırtasiye malzelemeleri alanında toptancıya da toptan mal sağlayan bir konumdayız. Türkiye’de üretim yaptırdığımız firmalar var. Bunların bazılarının üretim kapasitesinin tamamına yakınını satın almış durumdayız” diye konuştu.

Haberin Devamı

7 MARKAYLA FAALİYETTE

Haberin Devamı

SMART Ofis’in halen 500 farklı ürünün üretimi ve satışını gerçekleştirdiğini kaydeden Hakan Pişkin, şu bilgileri verdi: “Smart Ofis Kırtasiye çatısı altında 7 farklı marka ile faaliyet yürütüyoruz. Bunların hepsi bizim kendi markalarımız. Avrupa’da kurduğumuz bir de lojistik şirketimiz var. Bu yolla Avrupa’ya yönelik ihracatımızda avantaj sağlıyoruz. İç pazarda da önemli bir konumdayız. Kısa sürede süpermarketlerin en önemli tedarikçilerinden biri haline geldik. Türkiye’de pazar her yıl yüzde 15-16 büyüyor. Biz de bu büyümeden payımıza düşeni almayı hedefliyoruz.”

BAŞARI EKİBİMİN

HAKAN Pişkin’e kısa sürede elde ettiği bu başarının sırrını soruyoruz. Cevabı şöyle: “Şu anda doğrudan 35 çalışanımız var. Faaliyetlerimizle dolaylı olarak 115’e yakın kişiye iş sağlıyoruz. Başarılı olmak için her işte çok çalışmak gerekiyor. Ben de çok çalıştım. Ama bana göre bizim başarımızın sırrı ekipte. Her zaman güvendiğim insanlarla çalıştım. Başarı ekip olmadan gelmiyor. Bir de işinizi iyi bilmeli, iyi takip etmelisiniz. Ben makine mühendisi değilim ama kendi alanımdaki makinaların nasıl çalıştığına kadar her şeyi öğrendim.”

Haberin Devamı

GİRİŞİMCİ OLDUĞUM İÇİN ÇOK MUTLUYUM

PROFESYONEL iş hayatından girişimciliğe geçişin biraz da şartlardan kaynaklandığını kaydeden Hakan Pişkin, şöyle konuştu: “Profesyonel hayata ilişkin çok farklı planlarım vardı. Ama şimdi girişimciliğe geçmiş olduğum için çok mutluyum. Bazı zamanlarda çok zorlanmış olsam da, kafamda geleceğe ilişkin çok farklı planlarım var. İşe başlarken kendim ve ailemin sahip olduğu herşeyi riske etmek zorunda kaldım. Bu çok kolay bir dönem değildi. Ama şimdi işi de öğrendikçe geleceğe ilişkin daha iyi stratejiler geliştirerek büyümeyi hedefliyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!