Güncelleme Tarihi:
Türkiye’den 40 yıl önce ailesiyle birlikte Belçika’ya göç eden Müjgan Demir’in yönetim kurulu başkanlığını yaptığı DUDEMSA, Genk kentinin en önemli et üretim firması haline geldi. Belçika’ya ait bir ırk olan Belçika mavisi sığırları ürettiklerini belirten Demir, Genk’le birlikte bir çok kente helal et gönderdiklerini ifade etti. Et sektöründe Belçika’nın tek kadın girişimcisi olan Demir, 2 kişiyle kurdukları aile firmada şu an 50 kişinin faaliyet gösterdiğini söyledi. Fransa ve Almanya’ya da döner ihraç ettiklerini belirten Demir şöyle konuştu: “Bizler yıllar önce buraya geldiğimizde helal üretim yoktu. Buradaki gurbetçilerin kırmızı ve beyaz et ihtiyacını karşılamaya karar verdik. 40 yıl önce ben ve kardeşim kolları sıvadık. Zamanla şirketimiz büyüdü ve şimdi bünyemizde 50 kişi çalışıyor. Belçika mavisi sığırlarının üretimini ve kesimini yapıyoruz. Bu hayvanlar Türkiye’de yetişenlerden çok daha büyük. Belçika mavisi sığırdan neredeyse 1 ton et çıkıyor. Ürettiklerimiz et ve tavuk dönerlerini Genk başta olmak üzere bir çok kente gönderiyoruz. Ayrıca Almanya ve Fransa’ya da ihracımız var.”
SUCUK ÜRETİMİMİZ 8 KAT ARTACAK
Kurdukları üretim ve kesim fabrikasında işin başında bizzat kendisinin olduğunu söyleyen DUDEMSA Yönetim Kurulu Başkanı Müjgan Demir şöyle devam etti: “Belçika et üretiminde dünyanın önde gelen ülkelerinden bir tanesi. Hatta Avrupa’da 1 numara diyebiliriz. Belçika et üretiminde Almanya, Fransa ve Hollanda’dan da ileride. Ürettiğimiz etlere İngiltere, İspanya ve özellikle Fas’tan çok büyük talep var. Ayda yaklaşık 100 ton üretim yapıyoruz. Yabancılar bile “halal food” yani “helal yiyecek” tercih etmeye başladılar. Onlar da bizden aldıkları ürünleri satıyorlar. Özellikle sucuklarımıza büyük talep var. Aylık 5 ton olan üretimimizi yaklaşık 40 tona çıkarmak için çalışmalara başladık.”