Yeni girişimcilerin dikkate alması gereken 7 öneri

Güncelleme Tarihi:

Yeni girişimcilerin dikkate alması gereken 7 öneri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2017 10:31

Girişimcilerin sayısı her geçen artıyor. İşte geleceği şekillendirecek genç girişimcilerin dikkat etmesi gerekenler...

Haberin Devamı

Yeni girişimciler inovatif fikirleri ve genç beyinleri ile geleceğin yaratıcıları olarak görülüyor. Girişimciliğin parlayan bir trend olduğu ve dünyada giderek daha fazla destek gördüğü bir dönemde bu işi deneyimlemiş olan girişimciler gençlere hem finansman hem de network konusunda yardım ediyor. Bu da yeni girişimcilerin başarılı olma şansını önemli ölçüde artırıyor. Peki yeni girişimcilerin dikkate alması gereken konular neler?

1. İşinizi severek yapın

Genç bir girişimci iseniz ve aklınızdaki yaratıcı fikri işe dönüştürmek istiyorsanız en başta bunun için tutku duymalısınız. Yaptığınız işi sevmek bir işte başarılı olmanın öncelikli kurallarından biri. Sevdiğiniz işi bulmak ve ona odaklanmak size ekstra motivasyon ve mücadele gücü katar.

2. Risk alın

Haberin Devamı

Girişimcilik hayatı size kendi işinizi yapma lüksü ve prestijli bir kartvizit sağlasa da burada önemli olan işinizi sürdürülebilir kılmak ve zorluklarla mücadele edebilmek. Başarı için yeri geldiğinde risk alabilmeli ve kendinize sınır koymaktan vazgeçmelisiniz.

3. Motivasyonunuzu düşürmeyin

İlk iş girişiminizde başarısız olma şansınız başarılı olma şansınızdan her zaman daha yüksektir. İş hayatının değişken dinamikleri ve yeterli performansı gösterememek bazen başarısız olmanıza neden olabilir. Ama bu başarısızlıktan dersler çıkararak bir sonraki denemenizde başarılı olma şansınızı artırabilirsiniz.

4. Kendinize bir mentor bulun

Girişiminize yön verirken sektörü bilen ve size deneyimleri ile yardım edebilecek olan bir fikir hocası bulmak ve planlarınızı onunla paylaşmak size farklı bakış açıları kazandıracağı gibi faydalı deneyimlerden yararlanarak hata yapma payınızı azaltır.

5. Sektörünüzü ve rakiplerinizi inceleyin

Yeni iş fikrinizi veya ürününüzü piyasaya sürerken sektörünüz hakkında her gelişmeyi takip etmeyi ve rakiplerinizi tanımayı ihmal etmeyin. İşinizi başarılı kılmak için faaliyet gösterdiğiniz sektörü çok iyi tanımalısınız.

6. Azimle çalışın

Yeni bir iş kurarken işinizi belli bir seviyeye taşımak için çok çalışmanız gerektiğini bilin. Girişimci olmanın bedeli sosyal hayatınıza ayırdığınız vakti minimuma düşürmek ve her anınızda işinizle ilgilenmektir.

Haberin Devamı

7. Hemen işe koyulun

Başlamak için detaylar arasında kaybolmak yerine hemen işe koyulmak ve uygun zamanı beklememek gerekiyor. Elinizdeki imkanlarla hemen işe koyulun ve bu uzun yolculuğun ilk adımını atın.

BAKMADAN GEÇME!