Güncelleme Tarihi:
Türkiye'de giderek yaygınlaşan e-ticaret kullanım alışkanlıkları ülke nüfusuna vurulduğunda küçük bir oran gibi görülse de yeni neslin tüketim alışkanlıkları düşünüldüğünde giderek gelişen bir sektör olarak ön plana çıkıyor. Türkiye'de e-ticaret siteleri giderek yaygınlaşırken başarılı e-ticaret sitelerinin iş hacmi ise istikrarlı bir şekilde artmaya devam ediyor.
E-ticaret sitelerinin fiziksel mağazalara oranla maliyetleri oldukça düşük olduğundan pek çok perakende markası da e-ticarete daha sıcak bakmaya başlıyor ve fiziksel mağaza açmak yerine e-ticaret ürün çeşitliliğini artırmayı hedefliyor. Zaman ve mekandan bağımsız alışveriş yapma olanağı da e-ticaret sektörüne artan bir talep kazandırıyor. İşte Türkiye'deki en başarılı e-ticaret şirketleri:
1. HEPSİBURADA
1998 yılından beri ülkemizde hizmet veren Hepsiburada, 2011 ile 2013 yılları arasında en sevilen marka, 2013 yılında da en iyi e-ticaret şirketi seçilen başarılı platformların başında geliyor.
2. GİTTİGİDİYOR
E-ticaret sisteminden e-dükkan kiralayarak satış yapılabilen Gittigidiyor platformu Türkiye'nin en eski ve en başarılı online alışveriş sitelerinden biri. 2001 yılında kurulan site, sıfır risk sistemi ile ülkemizdeki en başarılı online platormlardan biri olarak kabul ediliyor. Gittigidiyor'da 4 binin üzerinde kategoride binlerce ürün bulmak mümkün.
3. N11
Gittigidiyor ile aynı mantıkta çalışan açık pazar e-ticaret şirketi N11, 2013 yılında Doğuş Planet tarafından kurulan bir platform. 2014 yılında yaklaşık 4 milyonun üzerinde üyesi olan N11, aldığı pek çok ödülle de başarısını perçinliyor.
4. SAHİBİNDEN.COM
Gayrimenkul, alışveriş ürünleri ve hizmetleri gibi konularda ilan ve e-ticaret işlemlerini içeren platformların başında gelen Sahibinden.com, 1999 yılından beri hizmet veriyor. Sitede üyelik ve ilan hizmetleri ücretsiz.
5. YEMEKSEPETİ
2001 yılından beri hizmet veren yemek sipariş sitesi olan Yemeksepeti, 2009 yılında yurtdışına açılırken, 2010 yılında mobil ticaret hayatına başladı. 2015 yılında 589 milyon dolara satılan şirket böylece Türkiye'deki en büyük internet satışını gerçekleştirmiş oldu.
6. TRENDYOL
2010 yılında 40 kişi ile online alışveriş hayatına başlayan Trendyol, bugün pek çok yabancı yatırım şirketinden yatırım almış başarılı bir girişim olarak hayatını sürdürüyor.
7. ETSTUR
Türkiye'nin en büyük seyahat ve turizm şirketlerinden olan Etstur, web girişimi aracılığı ile müşterilerine komple seyahat hizmetleri sunan başarılı bir platform.
8. MİGROS SANAL MARKET
Türkiye'nin en yaygın ağa sahip online gıda platformu Migros Sanal Market, 25-45 yaş aralığında ve çalışan tüketicilerin en sık kullandığı platformlardan biri.
9. AMWAY
1994 yılından beri Türkiye'de faaliyet gösteren Amway, sağlık, ev bakımı ve güzellik alanında 500'den fazla ürünü tüketici ile buluşturuyor.
10. GRUPANYA
2010 yılından beri Türkiye'de hizmet veren Grupanya, en iyi kampanyaları tüketicisine sunan başarılı e-ticaret platformlarının arasında yer alıyor.