‘Kızıl Şövalyeler’ Manchester’ı ABD’li Glazer’den almaya soyundu

Güncelleme Tarihi:

‘Kızıl Şövalyeler’ Manchester’ı ABD’li Glazer’den almaya soyundu
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2010 00:00

İngiltere Premier Ligi’nin önde takımlarından Mahchester United (ManU), 716 milyon (1 milyar 75 milyon dolar) sterline ulaşan borcundan taraftarlardan topladığı parayla kurtulmaya çalışacak.

Haberin Devamı

BECKHAM OLD TRAFFOR'DA - FOTO GALERİ

KIRMIZI ŞEYTANLAR'DAN 4 GOL -WEBTV

En fanatik Manchester taraftarlarından oluşan Red Knights (Kızıl Şövalyeler) adlı grubun, aralarında eski İngiltere Futbol Federasyonu Başkanı Keith Harris ve Goldman Sachs Baş Ekonomisti Jim O’Neill gibi önemli isimlerin bulunduğu ekibi bir araya getirip, toplayacağı paralarla yönetimi devralmayı planlıyor.
ABD’li Glazer Ailesi, kulübün satılık olmadığını ifade ederken, takımın en fanatik taraftar grubu Red Knights ise mücadelesini ülke dışına taşıyarak yabancı yatırımcılardan da yardım alacak. Red Knights tarafından yapılan duyuruda “Manchester United Destekçileri Derneği (MUST) ve diğer potansiyel yatırımcılar, koordineli bir şekilde çalışarak Glazer ailesinin yönetimine dur diyecektir” ifadesine yer verildi. 2005 yılında, Manchester United Kulübü’nün yönetim kuruluna takımı alması için Malcolm Glazer’ı tavsiye eden Japon yatırım bankası Nomura’nın da Red Knights’a, taraftarın yönetim değişikliği istemini bir finansal modele dönüştürme konusunda destek vereceği ifade edildi.
Tahvil sattı
Dünyanın en zengin futbol kulüplerinden biri olan Manchester United, küresel kriz nedeniyle yaşadığı 716 milyon sterlinlik borç sıkıntısını hafifletmek için ocak ayında 504 milyon sterlinlik tahvil ihraç etti. Ancak taraftarlar halen Amerikalı Glazer Ailesi’nin yönetiminden memnun değil.

Haberin Devamı

David Beckham da destek verdi

MANCHESTER United’ın Milan’ı 4 golle geçerek Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale adını yazdırdığı maça David Beckham’ın protestosu damga vurdu. Eski futbolcusu olduğu İngiliz kulübün taraftarlarına, maç sonrası boynuna astığı yeşil-sarı renkli atkıyla destek veren 34 yaşındaki futbolcu, “O atkıyı gördüğümde hemen alıp boynuma doladım. Benim bu konuda yardım edebileceğim bir şey olduğunu düşünmüyorum ancak ben de bir Manchester United taraftarıyım ve takımı destekliyorum. Her hafta yeni bir protesto ile karşılaşıyoruz. Umarım tüm bu sorunların üstesinden gelinir” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!