Kitchenette’i Moskova’ya götürdü Tom’s Kitchen’la dünyaya yayılacak

Güncelleme Tarihi:

Kitchenette’i Moskova’ya götürdü Tom’s Kitchen’la dünyaya yayılacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2011 00:00

Vouge, Anjelique, Zuma, Wan-na gibi 13 marka ve 32 restorana sahip İstanbul Doors, Kitchenette markasını Bakü’nün ardından Moskova’ya taşıdı. İstanbul Doors’un ortaklarından Levent Büyükuğur “Ruslardan gelen ilgi cesaretlendirdi, 3 yılda 4 restorana ulaşırız” dedi.

Haberin Devamı

İSTANBUL yeme-içme ve eğlence hayatının lokomotiflerinden Vouge, Anjelique, Zuma, Wan-na, Da Mario, Mama gibi 13 markayı bünyesinde bulunduran İstanbul Doors, ilk yurtdışı şubesi Bakü’de açılan Kitchenette’i Moskova’ya taşıdı. Rusya’nın başkentinde yeni inşa edilen Afi Mall’de bir ay önce açılan Kitchenette, kısa sürede Ruslar’ın gözdesi oldu. İstanbul Doors’un ortaklarından Levent Büyükuğur, 10 yıl önce Moskova için niyetlendiklerini hatırlatarak, “Birkaç ziyaret yaptık ama gözümüz korktu; vazgeçtik. Kiralar çok yüksekti ve çok huzurlu bir ortam yoktu. Kısmet bugüneymiş” dedi. Büyükuğur, Moskova şubesini Rusya’da 10-20 yıldır yaşayan yaşayan üç ortağın franchise olarak açtığını belirterek, franchise’ların piyasaya son derece hakim olduğunu söyledi.
Diğerlerinin önünü açar
Levent Büyükuğur, Rusya’da dışarıda yeme içme frekansının her yıl katlanarak büyüdüğünü, restoran-mekan yatırımlarının da katlanarak arttığını vurgulayarak şöyle konuştu: “Dünya markaları da akın ediyor. Uluslararası zincirler, lüks oteller gelirken, onlara restoranlar da ekleniyor. Pazar büyük ama rekabet çok, marka fazla. Rusya’ya Kitchenette ile girdik. Bu diğer markalarımızın da önünü açar.”
Dünyadan davet var
Azerbeycan’da Kitchenette açan temsilcinin Bakü’de beklenenin iki katı ilgiyle karşılaşıp ikinci mağazayı açmak için kolları sıvadığını anlatan Büyükuğur, pek çok ülkeden markalarının ilgi gördüğünü belirtti. Bir şehirde 4 ya da üzeri restoran açacak şekilde yapılanacaklarını belirten Büyükuğur, “Hedef gidip Şanghay’da bir restoran açmak değil. Şanghay Doors olmalı. Pek çok şehirde birer restoranla olmaktansa birkaç şehirde 5’er tane olmak ideal” dedi. Anjelique ve Wan-na için yurtdışından çok talep aldıklarını vurgulayan Büyükuğur, şu anda dikkate almadıkların ancak gelecekte değerlendireceklerini söyledi. Büyükuğur, yeni markayı daha hazırladıklarını açıkladı.
Tom’s Kitchen’a yoğun ilgi
Levent Büyükuğur geçtiğimiz günlerde Londra’da satın aldıkları ünlü restoran Tom’s Kitchen’la ilgili şu bilgileri verdi: “London Doors Restaurant Group’u kurduk. Bir restoran 500-600 bin dolar arası yatırım gerektiriyor. Londra’da yılda bir Kitchenette bir de Tom’s Kitchen açma hedefimiz var. İngiltere 10-15 restoranı kaldırır. Şanghay, Singapur, Dubai, Hong Kong’tan Tom’s Kitchen için çok talep geliyor.”
Günde 15 bin kişiyi ağırlayan İstanbul Doors, 2010’da 110 milyon TL olan cirosunu 2011’de yüzde 30 büyütmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

Üç yılda 4 restoran hedefliyor

Haberin Devamı

LACOSTE’un Rusya Genel Müdürü olarak 5 yıl görev yaptıktan sonra Moskova Kitchenette’i iki ortakla birlikte açan Tolga Ünsal, 3 yılda 4 restoran açmayı hereflediklerini söyledi. Ünsal, “Sovyet döneminden herkesin evi var. Geliri artan herkes yeme-içmeye merak sarıyor. Kitchenette ile orta sınıftaki eksiği kapatacağız” dedi. Aydınlı Grubu Rusya yapılanmasını tamamladıktan sonra Moskova Kitchenette’e ortak olan Ömer Bayraktar ise “1.2 milyon dolar yatırım yaptık. O kadar iyi tepki aldık ki hemen ikincisine yer bakmaya başladık” diye konuştu.

Ruslara sucuk, beyaz peynir, köfte götürdü

KITCHENETTE’in yurtdışında orjinal Türk yemeklerini tutmaya hatta mönüdeki sayısını artırmaya çalıştıklarına değinen Levent Büyükuğur, “Moskova’da da suçuk, beyaz peynir, Türk çayı, Türk kahvesi, köfte var. İstanbul’dan gerçek bir eforla gönderiyoruz. Yüzde 30 Türk yemeği mönülerde olsun istiyoruz. İngiltere’de de olacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!