Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2006 00:00
Ekonomi ve politikanın dışında katılımcılara Davos’a gelen ünlü politikacılara, işadamlarına teknoloji, sanat, edebiyatın da kapılarını açan Dünya Ekonomik Forumu’nun bu kapsamda bu yıl ilgi çeken oturumlarından biri de Hürriyet İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı’nın katıldığı "Kitap mezar taşı olmayacak" oturumu oldu.
İNTERNET TEHDİT DEĞİL:
Vuslat Doğan Sabancı’nın ünlü Brezilyalı yazar Paulo Coelho ile aynı masayı paylaştığı oturumda kitapseverlerin merakla sorduğu "kitabın geleceği ne olacak" sorusuna cevap arandı. Paulo Coelho, internet ortamına koyduğu bir kitabının 100 bin kişi tarafından indirilip okunduğunu söyledi. Ancak Coelho bu inanılmaz sayıya rağmen interneti tehdit olarak görmediğini ve önümüzdeki yıllarda insanların kitap satın alınmaya devam edeceği görüşünde.
İNTER-AKTİF KİTAP ÖNERİSİ:
Konuşmacıların çoğu kitabın yaşamaya devam edeceği görüşünü paylaşırken, Vuslat Doğan Sabancı’nın ortaya attığı "e-kitap" ve "inter-aktif" kitap okuma yani kitap yazma işlemine dahil olma gibi görüşler büyük ilgi gördü. Bu oturumun diğer konuşmacıları ise şöyle oldu: Tarihçi Robert Lacey, Almanya’nın önde gelen yayıncılık grubu Verlasgruppe’nın CEO’su Stefan von Holtzbrinck, Londra Üniversitesi, Birbeck Koleji felsefe profesörlerinden The Times, Financial Times, The Economist yazarı A.C Grayling, Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley Gazetecilik Enstitüsü Dekanı Orville Schell ve Davos’un ’Genç Global Lideri’ Kanadalı yazar Ken Wiwa.