Kısa sürede yaygınlaşacak

Güncelleme Tarihi:

Kısa sürede yaygınlaşacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2011 11:22

Renault Fluence Z.E. Program Direktörü Nicolas Remise, elektrikli Fluence'e ilişkin “Bizim ticari modelimizle her türlü bütçenin erişebileceği bir fiyat öngördüğümüz için bireysel kullanımda da kısa sürede yaygınlaşacağını düşünüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Cenevre Otomobil Fuarı'nda soruları yanıtlayan Remise, elektrikli otomobillere ilişkin her ülkede farklı olmak üzere teşvik modelleri bulunduğunu kaydetti.

Remise, tüketici için en görülür teşvikin satın alma fiyatındaki teşvik olduğuna işaret ederek, Türkiye'nin elektrikli otomobillerde düşük vergilendirme yoluyla olumlu bir teşvik yaptığını anlattı.

Elektrikli aracın yaygınlaşmasına yardımcı olabilecek çok daha farklı yöntemler de olduğuna işaret eden Remise, elektrikli araçları teşvik etmek için ülkelerin farklı teşvik yollarına da başvurabildiğini, İngiltere ve İrlanda'da gerçek binek aracı olmayan, golf aracı gibi, başka türlü elektrikli araçlara teşvikler verilmediğini anlattı.

Remise, Renault'nun bu konudaki temel ilkesinin termik motorlarla, elektrikli araçların satışını aynı düzeyde geliştirmek ve akü ile pili de kiralama şeklinde müşterinin hizmetine vermek olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Sadece elektrikli araç satmanın yetmediğini, bu konuda altyapıyı da yaygınlaştırmak gerektiğini dile getiren Remise, altyapının geliştirmesi konusunda yerel ve merkezi yönetimlerin, bu yönde çalışmalar yapan herkesin elektrikli aracın yaygınlaşması konusunda katkı sağlayacağını belirtti.

Remise, “Bazı ülkelerde otoyol paralı geçişleri örneğin elektrikli araçlar için ücretsiz gerçekleştiriliyor veya otoparklar ücretsiz. Dolayısıyla değişik ülkeler elektrikli otomobillere çok farklı imkanlar tanıyor” dedi.

Remise, Renault olarak 2020 yılında satılan araçların yüzde 10'nun elektrikli araçlar olacağı şeklinde öngörüleri olduğunu anımsatarak, “Bizim ticari modelimizle her türlü bütçenin erişebileceği bir fiyat öngördüğümüz için bireysel kullanımda da kısa sürede yaygınlaşacağını düşünüyoruz. Ürün gamımızda elektrikli Kango ağırlıklı olarak filolara yönelik bir aracımızdır. Elektrikli Fluence ise piyasanın yerel özelliklerine göre ya ağırlıklı olarak filolar ya da bireylere yönelik olacaktır. Dünyadaki son gelişmeler sebebiyle petrol fiyatları çok artmış durumda. Bugün yılda 12 bin kilometre, yani ayda bin kilometre yapan biri için elektrikli araç kullanmak maliyet açısından daha avantajlı olur” diye konuştu.

Haberin Devamı

Remise, elektrikli araçların bataryalarının kira fiyatının; bataryaların değerine, kullanım süresine ve bataryanın ömrüne göre değişiklik gösterebileceğini belirterek, ancak açıklanan 79 euroluk kira bedelinin herkese bir fikir verebileceğini kaydetti.

2. El Renault’lar hurriyetoto.com’da

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!