Kısa Kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa Kısa...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2001 00:00



Haberin Devamı

Karakışla Akbank'a transfer oldu

GEÇEN yıldan bu yana, TEB Bireysel Bankacılık Grup Direktörlüğü görevini yürüten Barbaros Karakışla, Akbank Genel Müdür Yardımcılığı'na getirildi. Bireysel bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirilen 42 yaşındaki Karakışla, Robert College'in ardından Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi'nden finans MBA derecesine sahip olan Karakışla, finans kariyerine 1986 yılında Interbank'ta başladı. Bank of Boston ve Citibank'ta çeşitli yönetici pozisyonlarında görev alan Karakışla, 1998 yılında tekrar Interbank'a katılarak bireysel bankacılık Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlendi. Karakışla daha sonra TEB Bireysel Bankacılık Grup Direktörlüğü görevini üstlenmişti.

Garanti'de on-line borsa

GARANTİ Bankası internetten gerçek zamanlı hisse senedi alım-satımı uygulamasını başlattı. Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, banka müşterileri artık Garanti Internet Şubesi'nden hisse senedi işlemlerini seçerek, hisse senedi fiyatlarını gerçek zamanlı öğrenip, istedikleri hisse senedini istedikleri anda alıp satabilecekler. Aynı anda birden fazla hisse senedi için emir verilebilecek. Ayrıca emir iyileştirme yapabilecek ve tüm emirlerin Borsa'ya ulaşıp ulaşmadığını, gerçekleşip gerçekleşmediği de görüntülenecek. Müşteriler ayrıca finans hattı ile günün yorumuna, günlük, haftalık, aylık İMKB, sektör ve şirket raporlarına ulaşırken, kişisel portföylerini takip edip, şirketlerle ilgili basında ve İMKB bülteninde çıkan haberlere ulaşabilecekler.

İhlas Finans 425 kişi çıkardı

ÖDEME güçlüğü içinde olduğunu açıklayan ve önceki gün İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) tarafından mali yapısını her ay açıklaması kararlaştırılan İhlas Finans Kurumu, dün 425 çalışanının iş aktini tek taraflı olarak feshettiğini açıkladı. İhlas Finans Kurumu'nun açıklamasında, kurumda bir süredir devam eden yeniden yapılanma çalışmaları doğrultusunda personel tenkisatına gidildiği bildirildi. Yasal hakları saklı kalmak koşuluyla değişik unvanlara sahip toplam 425 kişinin iş aktinin İş Kanunu'nun 13'üncü maddesi kapsamında tek taraflı olarak feshedildiği kaydedilen açıklamada, son bilanço tarihi olan 30 Eylül 2000 tarihinde 839 olan çalışan sayısının bugün itibariyle 385 kişi olduğu belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!