Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

Pera Yapı: Osmanlı GYO ile birleşmiyoruz

PERA Yapı Sanayi ve Ticaret AŞ, Osmanlı Gayrımenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) ile birleşmeden vazgeçti. Osmanlı GYO'dan Borsa'ya yapılan açıklamaya göre, Pera Yapı şirkete gönderdiği yazıda, Yönetim Kurulu'nun Pera Yapı'nın Osmanlı GYO tarafından devralınmak suretiyle birleşilmesinden vazgeçtiğini bildirdi. Sermayesinin yüzde 99.99'luk kısmı Osmanlı Bankası'na ait olan Pera Yapı ayrıca, Şişli Ayazağa'da bulunan 5 gayrimenkulun satışını şirkete teklif etti. Osmanlı GYO Yönetim Kurulu, söz konusu toplam 46 bin 121 metrekarebüyüklüğündeki 5 arazinin 15.6 trilyon lira bedelle satın alınmasını kararlaştırdı.

Emlakbank konutlarında indirim arttı

EMLAKBANK konutlarında iskonto oranı artırıldı. Emlak Bankası'ndan yapılan açıklamada, bankanın projeleri kapsamında konut ve işyerleri satışının bugünden itibaren yeniden başladığı bildirildi. Yeni satış döneminde peşin alımlardaki iskonto oranları Ataşehir, Bahçeşehir ve Bilkent projelerinde yüzde 18'e, Sinanoba ve Ümitkent projelerinde ise yüzde 23'e çıkarıldı.

AB: Euro 2001'de 90 sent

AVRUPA Birliği (AB) Komisyonu, euro bölgesinin en büyük ekonomilerinin büyüme hızının giderek yükseldiği konjonktürde, euro'nun dolar karşısındaki değerinin 2001 ve 2002 yıllarında 90 sent civarında seyredeceğini tahmin ediyor. AB Komisyonu'na göre, ABD ekonomisinin büyüme hızı aniden ve büyük ölçüde yavaşlarsa, Avrupa ülkeleri de bunun olumsuz yansımalarından kaçamayacaklarından dolayı, euronun 90 sent civarındaki istikrarlı seyri bozulacak ve pariteler değişebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!