Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ziraat'in repo alt sınırı 30 milyar

Ziraat Bankası 30 milyar TL'nin altında kalan mevduatlara repo uygulamasını durdurdu. Çarşamba günü Ziraat Bankası merkezinden gelen bir uyarı ile Ziraat Bankası şubelerinde 30 milyarın altındaki hesaplara repo uygulaması durduruldu. Ziraat Bankası şubeleri repo hesabında bulunan 30 milyarın altındaki mevduatlar ‘‘Ziraat B Tipi Likit Fonda’’ değerlendirilmeye başlandı.

Koçfinans'tan 2 milyonuncu kredi

KOÇFİNANS, 2 milyonuncu krediyi Akıllıkart ile verdi. Koçfinans'dan yapılan açıklamada, piyasalardaki belirsizliğe rağmen kredi akışını kesmeyen şirketin bu yılın sonuna kadar tüketici kredisi ve Akıllıkart ile 2 milyon 80 bin sözleşme ve 550 trilyon liralık toplam kredi hacmine ulaşmayı hedeflediği bildirildi. Koçfinans Genel Müdürü Kürşad Öçel, mali piyasalarda yaşanan belirsizliğe rağmen, Koçfinans'ın 2000 yılı hedeflerini tutturacağını kaydetti.

Bankalar faiz artırıyor

TÜRK Ekonomi Bankası (TEB) ve Osmanlı Bankası, tüketici kredisi faiz oranlarını artırdı. TEB'in yabancı para için uyguladığı tüketici kredisi faiz oranları,mark bazındaki taşıt ve konut kredisinde yüzde 1.30'dan yüzde 2.20'ye yükseldi. Dolar bazındaki taşıt ve konut kredisi faiz oranları da yüzde 1.40'dan yüzde 2.20'ye çıktı. Osmanlı Bankası'nın taşıt ve konut için uyguladığı Türk Lirası kredi faiz oranı yüzde 4.5'den yüzde 5.95'e, yüzde 5.5 olan özel destek kredisi de yüzde 8.5'e yükseltildi. Dolar bazında taşıt kredisi faizi yüzde 1.5'den yüzde 1.6'ya, konutkredisi yüzde 1.4'den yüzde 1.5'e, mark bazında taşıt kredisi yüzde 1.3'den yüzde 1.4'e, konut kredisi ise yüzde 1.2'den yüzde 1.3'e çıkarıldı. Citibank da mevcut piyasa koşulları gerekçesiyle yüzde 6.95 olan kredi kartı faiz oranını yüzde 9.5'e yükseltti.

Turkcell'den ‘kahraman tarife’

TURKCELL İletişim Hizmetleri A.Ş, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet teşkilatı mensuplarının yararlanacağı ‘‘kahraman tarife’’ yi uygulamaya koydu. Kahraman Tarife'nin aylık sabit ücreti 2 milyon, yurtiçi normal görüşme dakika ücreti 155 bin, Turkcell'den Turkcell'e görüşme dakika ücreti 130 bin ve indirimli saatlerdeki görüşme dakika ücreti 100 bin lira olarak belirlendi.

Tofaş'ta yarım ücretli tatil

TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası A.Ş., faizlerdeki yükselme nedeniyle genel tüketim talebinin düşmesi karşısında, üretim programını yeniden düzenledi. Üretim programındaki azalma nedeniyle 1.900 mavi yakalı personel, yarım ücretle tatile çıkarılacak. Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş.'den İMKB'ye gönderilen açıklamada, yaşanmakta olan krizin etkisiyle artan faizlerin, tasarrufların yön değiştirerek, tüketimden faize kaymasına neden olduğu kaydedildi.

Reklamcı Atilla Öğüd öldü

REKLAMCI Atilla Öğüd, geçirdiği bir kalp krizi sonucu öldü. Öğüd'ün cenazesi, bugün Levent Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek. 1975'de Artaş Reklam Ajansı'nı kuran Atilla Öğüd, 1978'te Cenajans ile birleşti. 1982'de Aya Reklam Ajansı'nı kuran Öğüd, 1987 yılında geçirdiği bypass ameliyatının ardından yarı emekli bir döneme girerek, 1989 yılından itibaren AVC Pazarlama ve İletişim Hizmetleri Grubu'nu yönetiyordu. Öğüd, Uluslararası Periyodik Yayınlar Federasyonu (FIPP) Yönetim Kurulu'nun Türkiye Temsilcisi, Avrupa'nın önemli reklam yarışmalarından EPICA'nın uluslararası büyük jürisinin üyesiydi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!