Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

7 fonun tasfiyesi yasalaştı

FON sisteminin aşamalı olarak tümden tasfiyesinde ilk önemli adım atıldı. Yasayla kurulmuş toplam yedi fonun tasfiyesine ilişkin yasa, dünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yasa, Menkul Kıymetler Tanzim Fonu, Deprem Fonu, Gecekondu Fonu ve Sağlık Hizmetlerini Destekleme Fonu ile devamına gerek kalmayan Kamu Ortaklığı Fonu, Türk Sporunu Teşvik Fonu ve Muhtaç Ailelerine Yardım Fonu'nun tasfiyesini öngörüyor.

İran ipliğine soruşturma

TÜRKİYE'ye dampingli fiyattan ithal edildiği ve yerli üretim üzerinde zarar tehdidi oluşturduğu gerekçesiyle İran menşeli naylon tekstürize iplik ithalatına soruşturama açıldı ve gözetime tabi tutulmasına karar verildi. Dış Ticaret Müsteşarlığı, üretici firmaların şikayeti üzerine İran menşeli naylon tekstürize iplik ithalatına ilişkin olarak açtığı ön incelemeyi tamamladı. Ön incelemede, İran'dan 1999 yılında gerçekleştirilen naylon tekstürize iplik ithalatının 1998 yılına göre önemli ölçüde arttığı, 1998 ve 1999 yılı fiyatlarının genel ithalata ait ortalama fiyatlar ile yurt içi fiyatlardan önemli ölçüde düşük olduğu sonucuna varıldı.

Parıltı'ya IS0 9002 belgesi

TOPLU yemek sektöründe faaliyet gösteren Parıltı, ISO 9002 belgesi aldı. Türkiye'nin 4 ayrı bölgesinde bulunan bölge ofisleri aracılığıyla 43 kuruluşun, 40 bin üyesine yemek hizmeti sunan Parıltı Toplu Yemek Üretim ve Hizmet A.Ş.'nın kalitesi ‘‘Bureau Veritas Qualitiy International’’ tarafından belgelendi. Dünyanın 70 ülkesinde toplam 190 bin personel ile hizmet veren ve 4 milyar sterlin ciroya sahip olan Compass Group PLC ile ortaklık yapan Parıltı Toplu Yemek Üretim ve Hizmet A.Ş., bünyesindeki kalite departmanında uzman diyetisyen ve gıda mühendisleri ile birlikte çalışıyor.

Akbank'tan yurtdışına internetle havale

TÜRK bankalarının bilişim teknolojisi uygulamalarıyla rekabette üstünlük sağlama yarışı sürüyor. Akbank, döviz cinsinden yurtdışı havalelerinin Akbank Bireysel Internet Şubesi kanalıyla gerçekleştirilmesi olanağı sağladı. Akbank'dan yapılan açıklamaya göre, Internet Şubesi ile artık hafta içi her gün saat 07.00-19.00 saatleri arasında dünyanın herhangibir yerine swift aracılığıyla döviz cinsinden havale mümkün hale getirildi. Böylece, büyük sorunlarla karşılanan yurtdışı havale işlemlerinin,Akbank Bireysel Internet Şubesi kanalıyla sorun olmaktan çıktığı bildirildi. Çok sayıda bankacılık işleminin kolayca gerçekleştirildiği

Demirbank da WAP'landı

DEMİRBANK da, WAP teknolojisini kullanarak, kredi kartı ödemeleri,EFT-havale, otomatik ödeme, nakit avans, döviz kuru öğrenme gibi bankacılık işlemlerini yeni nesil cep telefonlarından gerçekleştiren DemirWap uygulamasını başlattı. Çok yüksek güvenlik sistemi ile güçlendirilen DemirWap hizmetindenyararlanmak için, DemirNet şifresi sahip olmak ve WAP teknolojisine uygun cep telefonu edinmek gerekiyor.

Türk Lirası mevduatlar düştü

BANKALARDAKİ Türk Lirası mevduatlar azalırken, yabancı para mevduatlar artıyor. Merkez Bankası verilerine göre, bankalardaki toplam mevduat 5-12 Mayıs haftasında 274.7 trilyon lira artarak 44 katrilyon 854.6 trilyon liraya çıktı. Toplam mevduattaki artış, yabancı para mevduatlardan kaynaklandı. Yabancı para mevduatlar 282.5 trilyonluk artış göstererek 22 katrilyon 939.2 trilyon liraya ulaştı. Türk Lirası mevduatlar ise 7.8 trilyon liralık düşüşle 21 katrilyon 915.4 trilyon liraya indi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!