Kısa, kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa, kısa...
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ziraat tarım kredi faizlerini indirdi

ZİRAAT Bankası, tarımsal kredilere uyguladığı faiz oranlarını, bugünden itibaren yüzde 40.36'ya indirdi. IMF ile yapılan Stand-by anlaşması çerçevesinde düzenlenen niyet mektubunda yer alan hükümler gereğince, tarımsal kredilere uygulanmakta olan faiz oranlarının, Hazine'ce belirlenen gösterge faiz oranına göre, tespit edildiği bildirildi. Tarımsal kredi faiz oranlarının, gösterge faiz oranında meydana gelecek değişikliklere göre her ay belirlendiği belirtilen açıklamada,gösterge faiz oranının Ocak ayı için yüzde 103.7, Şubat ayı için yüzde 68.44 ve Mart ayı için ise yüzde 40.36 olarak tespit edildiği kaydedildi.

Muhasebeci adil gelir istedi

ÇAĞDAŞ Muhasebeciler Değişim Hareketi (ÇMDH) Yürütme Kurulu Başkanı Hüseyin Mert, ‘‘Muhasebeciler olarak ülkemizin kalkınmasını, yoksulluğun son bulmasını ve adil gelir dağılımı istiyoruz’’ dedi. Etkin vergilendirmenin ekonominin kayda alınmasıyla mümkün olacağını vurgulayan Mert 1 Mart Muhasebeciler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada muhasebecilerin sorunlarını şöyle anlattı: ‘‘Ne yazık ki toplanan vergiler yetersiz, ekonominin gelişmesi ise cılızdır. Vergi ve ekonomiyle uğraşan muhasebeci ve örgütleri ekonomide kayıt dışılığa karşı tavır alması gerekir. ’’

Alkim, 9.2 trilyonluk hisse sattı

ALKALİ Kimya A.Ş.'nin (Alkim), 24-25 Şubat'ta halka arzedilen 1 milyon 290 bin lot hisse senedinin, 9 trilyon 288 milyar lira karşılığında 66 bin 989 yatırımcıya satıldığı belirtildi. Türkiye'nin en büyük sodyum sülfat üreticisi Alkim Alkali'nin, halka arzdan sağlanan fonla, yatırım aşamasında bulunan 40 milyon dolarlık Potasyum Sülfat Kompleksi'nin, Dead Sea Works ile yüzde 50 ortaklıkla gerçekleştirileceği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!