Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak? Kısa çalışma ödeneği (KÇÖ) başvurularında son günler!

Güncelleme Tarihi:

Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak Kısa çalışma ödeneği (KÇÖ) başvurularında son günler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2021 03:11

Kısa çalışma ödeneği ödeme tarihi, şubat ayına günler kala gündeme geldi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın imzası ile pandemi döneminde hayat geçen kısa çalışma ödeneği başvuruları Cumhurbaşkanlığı kararı ile Resmi Gazete'de yayımlanarak 31 Ocak 2021'e kadar uzatılmıştı. e-Devlet üzerinden yapılan kısa çalışma ödeneğinin süresi ise 28 Şubat 2021 olarak belirlendi. Gözler şimdi şubat ayı kısa çalışma ödeneği ödeme tarihinde. İşte, kısa çalışma ödeneği ödeme tarihiyle ilgili ayrıntılar.

Haberin Devamı

Kısa çalışma ödeneğinin hesaplara yatacağı tarih, son gelişmeler ile takip ediliyor. Kovid-19 nedeniyle ödenen kısa çalışma ödeneği aralık ayı ödemeleri 5 Ocak’ta hesaplara yatılmıştı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ocak ayı ödeme tarihlerini henüz duyurmadı.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Aralık ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemeleri 5 Ocak’ta hesaplara yatırıldığını bildirmişti. 

Selçuk “Aralık Ayına İlişkin Ödemeler 5 Ocak 2021 Tarihinde Yapılacak” Ödemelerin banka hesaplarına yatırılacağını, IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşlara da PTT üzerinden ödeme yapılacağını hatırlatan Selçuk, “İşsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemeleri 5 Ocak 2021 tarihinde hesaplara yatıracağız” açıklamasını yapmıştı.

Haberin Devamı

Ocak ayı ödemelerinin de şubat ayının ilk haftasında yapılması bekleniyor.

Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak Kısa çalışma ödeneği (KÇÖ) başvurularında son günler

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ BAŞVURULARI NE ZAMAN SONA ERİYOR?

1 Aralık 2020 tarihi itibarıyla tekrar başlayan kısa çalışma ödeneği başvuruları son başvuru tarihi 31 Aralık 2020’den 31 Ocak 2021'e kadar uzatıldı.
Kısa çalışma ödeneği ise 28 Şubat 2021'e kadar devam edecek.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ SORGULAMA

e-Devlet üzerinden Kısa Çalışma Ödeneği sorgulama işlemi gerçekleştiriliyor. Aşağıda bulunan linke tıklayıp e-Devlet'e giriş yapabilirsiniz.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE KADAR?

Kısa çalışma ödeneği maaşın yüzde 60'ı kadar oluyor. En düşük ödenek brüt asgari ücrete göre belirleniyor. En yüksek ödenek ise brüt asgari ücretin yüzde 150'si kadar oluyor. Buna bağlı olarak Kısa çalışma ödeneği de Asgari ücret ile birlikte arttı.
En düşük Kısa Çalışma Ödeneği: 2.146,50 TL

En yüksek Kısa Çalışma Ödeneği: 5.366 TL

BAKMADAN GEÇME!