Kırtasiyede büyük buluşma başladı

Güncelleme Tarihi:

Kırtasiyede büyük buluşma başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2017 17:12

Kırtasiye sektörünün dev buluşması ‘İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı’ kapılarını açtı. Tüm Kırtasiyeciler Derneği’nin (TÜKİD), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iş birliği ile düzenlediği İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’ndeki fuara, 18 ülkeden 165 firma ve 216 marka katılıyor. Fuarın açılışını yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci yerli üreticiye çağrıda bulunarak, “Firmalarımız yerli kırtasiye üretimi noktasında seferber olurlarsa, ihracatımızı artırabiliriz” dedi.

Haberin Devamı

18 ÜLKEDEN 165 FİRMA

Kırtasiye sektörünün dev buluşması ‘İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı’ dün başladı. Tüm Kırtasiyeciler Derneği’nin (TÜKİD), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iş birliği ile düzenlediği fuar İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 26 Şubat akşamına kadar devam edecek. 18 ülkeden 165 firma ve 216 markanın katıldığı fuarın açılış törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran’ın yanı sıra TÜKİD Başkanı Vecdet F. Şendil katıldı. Törende konuşan Bakan Bülent Tüfenkci, kırtasiye sektörünün Türkiye'de büyüme potansiyeli olduğunu kaydederek, "Hem sektörün ticaret hacmini, hem üretimi geliştirelim. Aynı zamanda hem gençlerimizi hem çocuklarımızı hem de yetişkinlerimizi sağlıklı ürünlerle buluşturalım" dedi. 

Haberin Devamı

3.2 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT
Bülent Tüfenkci, Türkiye'nin ekonomik olarak müthiş bir potansiyele sahip olduğunu belirterek şunları söyledi: "Tüm dünyayı etkileyen küresel ekonomik krizden sonra kırtasiye sektöründeki ticaret hacmimiz yüzde 22 arttı. Özellikle 2011-2013 arasında kırtasiye ihracatı yüzde 35 gibi yüksek bir büyüme oranı yakaladı. Geçen yıl kırtasiye ihracatı yüzde 2.2 artarak 3.2 milyar dolara, ithalat ise yüzde 1.5 azalarak 5.3 milyar dolara geriledi. Bizim bu noktada ithalatımız daha yüksek. Özellikle yerli üreticilerimize bu anlamda geniş bir alan var. Firmalarımız yerli kırtasiye üretimi noktasında seferber olurlarsa ihracatımızı artırabiliriz."

ZARARLI ÜRÜN ORANI YÜZDE 1’E DÜŞTÜ
Bakanlık olarak geçen yıl 1.5 milyon adet kırtasiye ürününün denetlendiğini belirten Bülent Tüfenkci, bu denetimler neticesinde sağlığa zararlı ürünlerin yüzde 1'e indiğinin görüldüğünü vurguladı. Türkiye'nin üretim ve ihracata dayalı büyüme modeline sahip olduğunu dile getiren Tüfenkci, "Kırtasiye ve ofis malzemeleri üreten sektöre de üretim ve ihracatı artırma yolunda yürümeleri çağrısında bulunuyorum" dedi.

DÜNYANIN ÜÇÜNCÜ BÜYÜK FUARI

TÜKİD Başkanı Vecdet F. Şendil, İstanbul Kırtasiye ve Ofis Fuarı’nın dünyanın üçüncü büyük fuarı haline geldiğini belirtti. Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini hatırlatan Şendil, “Sektör olarak bizim üzerimizi düşen, daha çok istihdam yaratmak. Bunun için de daha çok ihracat yapacağız, daha verimli ürünler üreteceğiz. Markalaşmaya yönelik çalışacağız. Markalaşarak da ihracatımızı artıracağız” şeklinde konuştu. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!