Güncelleme Tarihi:
Bu yıl 41 tür üründe 306 üreticinin yaklaşık 16 bin dekar alanda organik tarım faaliyeti yaptığı Adana’da, kırsal kesimdeki aile tipi işletmelerde bu üretim metodunun yaygınlaştırılması amaçlanıyor.
Adana Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin, “Organik tarımın yaygınlaştırılması ve kontrolü projesi’’ ile kentin Çevre Amaçlı Tarım Arazilerinin Korunması Programına (ÇATAK) dahil edilmesiyle organik tarımın ivme kazandığını belirtti. Tekin, bu üretim metodunda en fazla zeytin, badem, nar ve ayçiçeği gibi ürünlerin elde edildiğini, bazı bölgelerde tamamen ihracata dönük 2 bin dekarı bulan uygulamalar olduğunu kaydetti. Çukurova Organik Tarım Derneği Başkanı Bünyamin Özkan da en büyük sorun olan pazarlamanın çözülmesi halinde üretimin hızla artacağını ifade etti.