Güncelleme Tarihi:
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2014'ün son çeyreğine ilişkin kırmızı et üretimi istatistiklerini açıkladı.
Buna göre, kırmızı et üretimi, Kurban Bayramı'nın gerçekleştiği dönemde, bir önceki döneme göre yüzde 98,7, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 9,3 artış kaydetti.
Söz konusu dönemde, kırmızı et üretiminin 352 bin 886 tonunu sığır eti, 36 bin 525 tonunu koyun eti, 12 bin 840 tonunu keçi eti, 84 tonunu manda eti oluşturdu.
Sığır eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 101,2, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9,2 arttı.
Koyun eti üretimi de bir önceki çeyreğe göre yüzde 68,9, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5,4 artış gösterdi.
TÜİK verilerine göre kırmızı et üretim miktarları (ton) şöyle: