Kimsesiz çocuklara Messi olma şansı

Güncelleme Tarihi:

Kimsesiz çocuklara Messi olma şansı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2013 00:00

TÜRKİYE’nin futbol yıldızlarını keşfetmek için hayata geçirilen FCBEscola Camp Avea, bu yıl kızları da bünyesine kattı. Avea CEO’su Erkan Akdemir, “Projeyle çocuklarımıza geleceğin Messi’si olma fırsatı sunacağız” dedi.

Haberin Devamı

AVEA’nın, Barcelona işbirliği ile Türkiye’nin gelecekteki futbol yıldızlarını yetiştirmek amacıyla hayata geçirdiği FCBEscola Camp Avea, bu yıl futbol sever kızları ve Sevgi Evleri’nden 20 çocuğu bünyesine katacak. Avea CEO’su Erkan Akdemir, “Çocuklarımıza FCBEscola Camp Avea 2013 kamp döneminde geleceğin Messi, Iniesta ve Xavi’si olma fırsatı sunacağız” dedi.

Amasya, Trabzon, Ordu ve Samsun’da bulunan sevgi evleri, çocuk yuvaları ve çocuk yurtlarının koruması altında olan gençlerden belirledi. Keşfedilen 20 yetenek, yeni dönemdeki FCBEscola Camp Avea’ya doğrudan katılabilecek. Bu yıl kampta ilk kez kızlardan oluşan bir takım da olacak.

İLKE İMZA ATIYORUZ

Erkan Akdemir, Türk futboluna 11 yıldır kesintisiz destek verdiklerini anlatarak şunları söyledi: “Bu noktadan hareketle, 2011 yılında dünyanın en iyi futbol takımı Barcelona ile işbirliğine giderek, Türk futboluna yepyeni bir vizyon çizmek amacıyla FCBEScola Camp Avea Projesi’ni hayata geçirdik. Türkiye’de büyük ses getiren FCBEScola Camp Avea Projemizle ülkemizin her bölgesinden gençlerimize farklı ufuklara doğru ilerleyebilecekleri yepyeni bir yol açtık. Bu yıl da projemizin ana odağını oluşturan ‘fırsat eşitliği’ ilkesini yeni dönemde daha da güçlendirmek adına bakanlık ile özel bir işbirliğine imza atıyoruz.”

Haberin Devamı

Kamptan Milli Takım’a seçildi

AVEA yetkilileri kamp ve yeni yeteneklere ilişkin şu bilgileri verdi: ”FCBEscola Camp Avea’nın temeli niteliğinde 2011 yılında gerçekleştirdiğimiz Türkiye’nin Minikleri Dünyanın Yıldızları projesine katılan 18 gençten 12’si Yıldız Milli Takım’a seçildi. Birinci kampa katılan 20 genç, Türkiye Okul Sporları Federasyonu (TOSF) gelecek 10 yıl içerisinde Türk futbolunun iskeletini oluşturacak gençler arasında nitelendiriliyor.Spor Toto Süper Liginde yer alan en önemli takımların menajerleri, FCBEscola Camp Avea’yı yakından takip etmeye başladı. 3-4 kulübün şu anda, kamptaki 10’a yakın öğrenci ile çok yakından ilgilenerek onların tüm eğitim masraflarını karşılamayı istiyor.”
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!