Kimse sizi dinlemiyor!

Güncelleme Tarihi:

Kimse sizi dinlemiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2014 01:07

İŞ dünyasında üst düzey bir yöneticiyseniz veya bu pozisyona sahip olmak istiyorsanız kalabalıklara hitap etmeye hazır olun. Fakat size bir sır verelim mi? Söylediklerinizi kimse dinlemiyor.

Haberin Devamı

BAZI insanlar doğuştan iyi hatiptir. Sahneye çıktıkları zaman izleyiciyi kısa zamanda etkileri altına alırlar. Ne söylediklerinden çok nasıl söylediklerine bakarsınız. SOAP (State of The Art Presentations) tarafından yapılan bir araştırmaya göre izleyiciler sahnede konuşan kişinin yüzde 55 vücut diline yüzde 38 sesine ve yüzde 7 söylediklerine dikkat ediyor. İş dünyasında iyi bir konuşmacı olmanın önemi ise yadsınamaz. İşadamları zaman zaman kalabalık salonlarda büyük büyük mesajlar veriyor. Milyonlarca doları yönlendiriyorlar. Peki ya iyi bir konuşmacı olmanın yolları neler? Sahneye çıkıp kendini dinletemeyenler neyi eksik yapıyor?

Soru sormaya teşvik edin

Kimse sizi dinlemiyor

Gerçekleştirilen sunumların çoğunu çalışanlar soru sormadan bitirir. İnsanları sormaya teşvik etmenin en iyi yolu onları düşünmeye sevk edecek hareketlerde bulunmaktır. Konuşmanın arasında günlük hayatınızdan örnekler verin.

Haberin Devamı

Asla kollarınızı bağlamayın

Kimse sizi dinlemiyor

Kollarınızı bağlamanız güvensiz ve savunmacı biri olduğunuz izlenimini verir. Genelde agresif insanlar kollarını bağlarlar. Konuşurken doğru duruş tarzı ise elleri vücudunuza paralel tutmaktır.

Sürekli hareket halinde olun

Kimse sizi dinlemiyor

Yaptığınız konuşma veya sunum boyunca saksı gibi aynı yerde bulunursanız insanların ilgisini kaybedersiniz. Olabildiğince küçük ama kararlı adımlarla sahnede dolaşın.

Arkayı dönmek yok!

Kimse sizi dinlemiyor

Sahnede konuştuğunuz konu teknik olsun veya olmasın seyirciyi kaybetmemelisiniz. Sahnedeyken bir saniye bile olsun arkaya dönmemek önemli.

Haberin Devamı

Gereksiz mimiklerden kaçının

Kimse sizi dinlemiyor

Konuya uygun bir surat ifadesi takının. Konuya uygun mimikleri kullanmaktan çekinmeyin. Farklı el hareketleri yapın. Gereksiz hareketlerden k

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!