Kimpaş yöneticilerine hapis cezası yağdı

Güncelleme Tarihi:

Kimpaş yöneticilerine hapis cezası yağdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2006 00:00

Karaman’da "Yeşil sermaye" olarak nitelendirilen 6 bin 200 ortaklı Karaman İhtiyaç Maddeleri Pazarlama ve Ticaret A.Ş’nin (Kimpaş Holding) 70 trilyon lirasının kayıp olduğu gerekçesiyle Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanlığı’nın şikayeti üzerine Karaman 1. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından yürütülen dava sonuçlandı.

Mahkeme, aralarında AKP Karaman Milletvekili Yüksel Çavuşoğlu’nun kardeşi Faik Çavuşoğlu ile AKP eski İl Başkanı Sami Mangırcı’nın kardeşi Kadir Mangırcı’nın da bulunduğu 14 kişiyi 2 yıl 6’şar ay hapis cezasına çarptırdı. Aynı holdingle ilgili yürütülen bazı yolsuzluk iddialarında da Refah Partisi eski Milletvekili Abdullah Özbey’in de sanıklar arasında bulunduğu 5 ayrı davanın daha sonuna gelindi. Sahip oldukları hisse senetlerini SPK kaydına aldırmaksızın halka sattığı iddiasıyla holdingin kurucu ortakları Ali Ankaralı, Ali Özcan, Ali Topçu, Celal Cengiz, Ekrem Özüdoğru, Faik Çavuşoğlu, H.İbrahim Arısoy, İbrahim Ermut, İbrahim Uzun, Mehmet Kurşun, Ramazan Böcü, Kadir Mangırcı, Ahmet Yaşar Kurşun ve Kazım Çiçek önce 3’er yıl hapis, 23 bin 772’şer YTL para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanıkların duruşmadaki davranışları nedeniyle hapis cezasını 2’şer yıl 6’şar aya, para cezasını da 19 bin 772’şer YTL’ye indirdi; para cezasının 20 taksitte alınmasına hükmetti. SPK raporunda, KİMPAŞ’ın ortak sayısının kurul kaydına alınmasını gerektiren sayıya ulaştığı konusunda SPK’ya bilgi verilmediği, kurucu ortakların sahip oldukları hisse senetlerini kurul kaydına aldırmaksızın halka satmalarına zemin hazırlandığı belirtildi. Raporda, buna göz yumdukları gerekçesiyle yönetim kurulu üyeleri, denetçileri hakkında da işlem yapılması istemişti.

KARARDAN HABERİM YOK Daha önce tutuklanan 18 holding yöneticisi 10 ile 50’şer milyar lira kefaletle serbest bırakılmış, davaları tutuksuz devam etmişti. Karaman 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nin mahkumiyetle sonuçlanan kararından sonra, Milletvekili Yüksel Çavuşoğlu’nun kardeşi Faik Çavuşoğlu, sorumuz üzerine "Mahkeme kararından haberim yok" demekle yetindi. KİMPAŞ Holding Genel Müdürü Ramazan Böcü, ise "Biz SPK müfettişlerine içimizi-dışımızı açmıştık. Onlar sehven yapılmış bir hatamızın üzerinde durdu" dedi.

İşimiz çok zorlaşacak

Ramazan Böcü, 70 trilyon liranın kaybolduğuna ilişkin iddialar ve mahkeme kararı için şunları söyledi: " Kimpaş’ın durumu bundan sonra daha kötü olur. Pazartesi gününden itibaren bakalım bize kimse mal verecek mi vermeyecek mi göreceğiz. İşimiz daha da zorlaşacak."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!