Kılıçdaroğlu: Erdoğan’ın müsteşarının Telekom’da ne işi var

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu: Erdoğan’ın müsteşarının Telekom’da ne işi var
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2008 00:00

Türk Telekom’un 14 Kasım’da yapılacak olağanüstü genel kurulu öncesinde, dikkatleri bu kuruma çeken CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, ’birilerinin’ Türk Telekom’a üçüncü bir ortak olup olmadığını sordu.

Kılıçdaroğlu, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala’nın 14 Kasım’daki genel kurulda Oger’i temsilen Türk Telekom’da Denetim Kurulu’na gireceğini iddia etti. Kılıçdaroğlu ayrıca, adı "Becerikli Abdullah"a çıkan, Kuveyt Türk Başkan Yardımcısı Abdullah Tivnikli’nin Türk Telekom’daki etkin ilişkilerine dönük iddiaları da yeniden gündeme getirdi.

Tivnikli yediemin mi

Kılıçdaroğlu, yaptığı toplantıda Oger Telekom’un yüzde 35’inin Saudi Telecom Company’e satılmasında Abdullah Tivnikli’nin ön planda olduğuna ilişkin Suudi Arabistan medyasında yer alan haberi gazetecilere dağıttı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tivnikli, Hariri ve Saudi Telecom’un 2 yetkilisinin yer aldığı fotoğrafa da yer verilen haberi gazetecilere gösteren Kılıçdaroğlu, "Kendisine bazı çevrelerce ’Becerikli Abdullah da denilen Tivnikli’nin, Türk Telekom hisselerinin önemli bir miktarını başkaları adına yediemin olarak muhafaza ettiğinin söylendiğini ileri sürdü.

Müsteşar talimat mı alacak

Kılıçdaroğlu, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala’nın, Oger Telekomünikasyon AŞ’yi temsil etmek üzere Türk Telekom’a denetim kurulu üyesi seçileceğini ifade ederek, sorularına şöyle devam etti: "Bir Başbakanlık Müsteşarı, hangi gerekçeyle bir yabancı firmanın temsilcisi olarak denetim işlevini üstlenir? Bunun yasal olarak bir engeli olmasa dahi, akıl ve mantıkla bağdaşır bir yönü var mı? Türkiye Cumhuriyeti Devletinin en yüksek devlet memuru olan Müsteşar, denetim görevini yaparken, yabancı firma olan Oger Telekom yetkililerinden mi talimat alacaktır?" diye sordu.

Dubai’deki zulalara yasallık mı sağlanıyor

BAZI varlıkların milli ekonomiye kazandırılmasına ilişkin yasa tasarısının, Meclis gündeminde olduğunu hatırlatan Kemal Kılıçdaroğlu, şunu sordu: "Bu Tasarı acaba, özelleştirme komisyonculuğu yapanların Dubai’deki paralarına, hatta Başbakan’ın deyimiyle ’zuladaki paralarına’ yasallık kazandırmak için mi yasalaştırılmak isteniyor?"

Binali Yıldırım’a Telekom’un araçları tahsis edildi mi

TÜRK Telekom özelleştirildikten sonra, niçin hükümetle ve bazı çevrelerle içli dışlılığının sürdüğünü soran Kemal Kılıçdaroğlu, şu soruları da dile getirdi:

Özelleştirme sonrasında, mülkiyeti Türk Telekom’a ait 2 Audi marka araba, bir Mercedes Vito, bir otomobil ise Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım’a, bir Honda Accord marka araba da Ulaştırma Bakanın eşine tahsis edilmiş midir?

Tüm bu arabaların kasko, vergi, bakım ve benzin harcamaları ne amaçla Türk Telekom tarafından karşılanmıştır? Bu tür tahsisat ve harcama Hükümet ile Oger Telekom şirketi ile yapılan ortaklık sözleşmesini bir zorunluluğu mudur?"
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!