Kerküklü işadamları Denizli'de

Güncelleme Tarihi:

Kerküklü işadamları Denizlide
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2011 17:31

Denizli Sanayi Odası (DSO) ve Kerkük Ticaret Odası yöneticileri işbirliği imkanlarını değerlendirmek üzere bir araya geldi.

Denizli Polisevi'ndeki toplantıda konuşan DSO Başkanı Müjdat Keçeci, Kerküklü iş adamlarının zor koşullarda mücadele verdiğini ifade etti.
Türk iş adamlarının Kerküklü Türk, Arap ve Kürtlerin daima yanında olduğunu dile getiren Keçeci, “Sanayide ve ticaretteki dostlukların sürekli hale gelmesini istiyoruz. Denizlili iş adamlarıyla Kerküklü iş adamları önemli alışverişlerin temellerini atacak. Eğer ticari anlaşmalar imzalanırsa Denizli'den çıkan demiryolumuz Bağdat'a kadar giderken, Kerkük'e de mallarımızı uygun ortamda gönderme şansımız olacak” dedi.

Kerkük Ticaret Odası Başkanvekili Nevzat Avcı ise bugüne kadar Denizli ile ticaret yapmadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Bizim ticaretimiz Hatay, Şanlıurfa, Gaziantep ve Mersin ile yapılıyor. Biz birlik ve beraberlik istiyoruz. Buradan tüccarların gelip Kerkük'ü görmesini istiyoruz. 'Kerkük'te güvenlik yok' diyorlar; Kerkük'te yeterince güvenlik var. Buradaki tüccarlar gelip güvenliği görebilirler. Kerkük'te Türk iş adamları bayilik açsın. Kerkük tüccarı buraya gelmeden orada açılan bayilikten malını alsın. Demir, kuruyemiş, sebze, meyve olsun. Yeri de biz temin ederiz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!