Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2007 00:00
Tüketiciye daha kaliteli et sunumunu sağlamak amacıyla, etin kemikten mekanik olarak sıyrılması işleminde "kemik" kalıntısı sınırı getirildi.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın Türk Gıda Kodeksi Mekanik Olarak Ayrılmış Kırmızı Et Tebliği ile Türk Gıda Kodeksi Mekanik Olarak Ayrılmış Kanatlı Eti Tebliği yürürlüğe girdi. Tebliğler ile bu alanda faaliyet gösteren firmalara 6 ay uyum süresi verildi. Tebliğlere göre, mekanik olarak kemikten sıyrılan etteki kalsiyum içeriği, en fazla yüzde 0.5 olacak.
Şifreli kart işe yaradı sahtecilik azaldıKREDİ kartında şifre kullanımını getiren chip & pin uygulaması ile sahtecilik yüzde 68 düştü. Bankalararası Kart Merkezi, çipli kartlarla şifreli alışveriş uygulamasının bir ay önce başladığı hatırlatılarak, bir aylık süre içinde kredi kartındaki sahtecilik oranının daha da gerilediği, chip & pin uyumlu işlemlerin yüzde 94’e ulaştığı kaydedildi.