Kayseri'de 62 hektar arazi suya kavuştu

Güncelleme Tarihi:

Kayseride 62 hektar arazi suya kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2009 14:53

Kayseri İl Özel İdaresi tarafından yapılan yer üstü ve yer altı sulama tesisleri ile bakım ve onarım çalışmaları sayesinde 629 hektar arazide daha sulu tarıma geçildiği bildirildi.


İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Atsız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarımsal üretimde suyun vazgeçilemez önemi olduğunu hatırlattı.
Sorumluluk sahalarındaki arazilerde sulu tarıma geçilebilmesi amacıyla imkanları ölçüsünde çeşitli projeler yürüttüklerini belirten Atsız, bu çerçevede 2009 yılında hayata geçirilen projeler sayesinde toplam 629 hektar arazinin daha suya kavuştuğunu kaydetti.
Atsız, Develi-Saraycık, Özvatan-Merkez, Sarız-Fettahdere, Yahyalı-Derebağ yerüstü sulama tesisleri için 132 bin 748 lira harcama yapılarak 162 hektar, Felahiye-Karaşeyh, Melikgazi-Yeşilyurt, Yahyalı-Mustafabeyli yer altı sulama tesisleri için 344 bin 268 lira harcama yapılarak 367 hektar alanın sulamaya açıldığını anlattı.
Pınarbaşı-Tersakan ve Yağlıpınar, Sarız-Altısöğüt sulama tesislerinin bakım ve onarım projeleri için de 255 bin 760 lira harcama yapıldığını ifade eden Atsız, bu bölgelerdeki toplam 100 hektar alanın da yeniden sulu tarıma kazandırıldığını sözlerine ekledi.

"
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!