Kayra ilk bağbozumunu başlattı

Güncelleme Tarihi:

Kayra ilk bağbozumunu başlattı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2008 15:16

Kayra Şarap bu yılın ilk bağbozumu Türkiye’nin ilk ISO belgeli şarap üretim tesisi olan Kayra Şarköy Üretim Tesisi’nde başlattı.

Kayra Şarap Direktörü Bülent Özfırat, bağbozumu dolayısıyla yaptığı değerlendirmede, 2006’dan 2007’ye yüzde 100 cirosal büyüme gerçekleştirdiklerini ve 2008 sonu için yüzde 50 daha büyüme beklediklerini açıkladı.

Dünya standartlarında şarap üretimi yaptıklarını belirten Bülent Özfırat, Terra Shiraz 2005 ve Buzbağ Rezerv 2004 isimli şaraplarının Fransa ve İtalya’da düzenlenen uluslararası yarışmalardan 6 ödül aldığını söyledi.

Bülent Özfırat, Kayra’nın kalite yönünde attığı adımların uluslar arası alanda da görülmeye başlandığını belirterek, uluslar arası alanda yaptıkları faaliyetleriyle ilgili şu değerlendirmede bulundu:

“Kayra markasıyla, bir ilke imza attık ve dünyanın en önemli restoranlarından bazılarında ürünlerimizin listelenmesine çalıştık. Bugüne geldiğimizde, Londra’da çok önemli mekanlarda, Kayra Imperial adlı ürünümüz, yabancı şarap severlerle buluştu. Bu restoranlar arasında, dünyada ilk üç arasına girmiş olan Michelin yıldızlı Fat Duck, Hakkasan ve L’etranger gibi mekanlar bulunuyor. Ayrıca bu yıl Terra serimizde ürettiğimiz ve Türkiye’de ilk kez denenen Terra Kalecik Karası Rose ürünümüzü de bazı restoranlar aracılığı ile İngiltere pazarına sunuyoruz.”

KAYRA IMPERIAL İLE YENİ BİR DÖNEM AÇTIK

Şarap severlerin beklentilerine cevap vermek için yoğun bir çaba içinde bulunduklarını anlatan Özfırat, 3 yılda 65’in üzerinde geniş ve zengin bir portföy oluşturduklarını ifade ederek, “Yeni ürünlerimiz arasında Terra Italia, Terra California, Terra Kalecik Karası Rose, Kayra Imperial, Cameo Rose ve Cumartesi Şirazettin ve Öküzgözlüm’ü sayabiliriz. Bu portföy çok geniş bir tüketici profiline hitap edecek şekilde, farklı alt markalardan oluşuyor. Özellikle Kayra Imperial konsepti ile Türkiye’de yeni bir dönem açtığımızı düşünüyorum” dedi.

Kayra için kalitenin önce geldiğini vurgulayan Özfırat, Kayra Şarköy Üretim Tesisi’nin, Türkiye şarap sektöründe ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ve ISO9001: 2000 Kalite Yönetim Sistemi belgelendirme denetimlerini başarıyla geçen ilk merkez olduğunu belirtti. Özfırat, bu belgelerin, kararında tüketilmesi halinde Kayra şaraplarının, tüketici sağlığını olumsuz etkilemediğini ve kalitesi ile sürekliliğinin güvencesi olduğunu vurguladı.

KAYRA ŞARAP AKADEMİSİNE YOĞUN İLGİ

Sektörde önemli bir açığı gidermek için hayata geçirdikleri Kayra Şarap Akademisi’nin de yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Özfırat, açıldığı Mart ayından bu yana akademide 500’ü servis çalışanı, 500’ü de nihai tüketici olmak üzere bin kişinin eğitim aldığını bildirdi. Bu yıl 6 bin ton şaraplık üzüm alacaklarını belirten Özfırat, bu üzümlerden üretilen şarapların yarısının 2010 sonrasında pazara çıkacağını ve ciddi bir kalite ve dinlendirilmiş şarap çalışmaları olduğunu sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!