Kayalar Kimya’ya 4 Ar-Ge ödülü geldi

Güncelleme Tarihi:

Kayalar Kimya’ya 4 Ar-Ge ödülü geldi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2013 10:40

İSO'nun 500 büyük sanayi kuruluşu listesinde de yer alan Kayalar Kimya, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) koordinasyonunda İKMİB ve AKMİB işbirliği ile gerçekleştirilen 3. Kimyevi Maddeler ve Mamulleri Ar-Ge Proje Pazarı’nda 3 birincilik ve 1 ikincilik ile toplam 4 Ar-Ge ödülü aldı.

Haberin Devamı

Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen etkinlikte seçilen 150 proje sergilenmeye hak kazanırken, akademisyen, sanayici, girişimci, öğrenci olmak üzere 4 farklı kategoride 12 projeye ödül verildi. Ödül törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, İKMİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve AR-GE Proje Pazarı Yürütme Kurulu Başkanı Necmi Sadıkoğlu ile AKMİB Yönetim Kurulu Başkanı A. Uğur Ateş katıldı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Kayalar Kimya Genel Müdür Yardımcısı Tolga Kayalar, mobilya boya ve vernik ile su bazlı inşaat grubu üretimini geliştirmek amacıyla 1000 m2’lik bir Ar-Ge laboratuvarı kurduklarını söyledi. Yeni Ar-Ge çalışmaları sayesinde ürün kalitesini ve çeşitliliğini artırdıklarını kaydeden Kayalar, "Hem şirket olarak hem de sektör olarak ihracatımızın artması ve yüksek seyreden ithalat paralelindeki dışa bağımlılığın azaltılması odağında Ar-Ge çalışmalarına daha fazla yatırım yapmamız gerekiyor" dedi.

Haberin Devamı

Kayalar Kimya, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri’nin 2011 ve 2012 yılında düzenlediği ödül törenlerinde, ‘boya, vernik ve mürekkep kategorisinde’ kimya sektöründe birinci sırada yer almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!