Kauçuk kullanımını azaltan teknolojiyi geliştirdi, 18 lastik üreticisi sıraya girdi

Güncelleme Tarihi:

Kauçuk kullanımını azaltan teknolojiyi geliştirdi, 18 lastik üreticisi sıraya girdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2012 00:00

Kordsa Global, İzmit’teki tesislerinde geliştirdiği Capmax ile lastik üretiminin en önemli hammaddelerinden biri olan kauçuk kullanımını azaltmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Capmax’in 3 yıl süren Ar-Ge çalışmaları ve 1 milyon dolarlık yatırımla Türkiye’de geliştirip üretimine başladıklarını anlatan Kordsa Global CEO’su Hakan Tiftik, “Lastik üretiminin yüzde 70’ini temsil eden kauçuk hammaddesinin kullanımını azaltarak, lastik başına yüzde 3 oranında tasarruf sağlayacak bir teknoloji geliştirdik. Bu ürün başta Bridgestone, Continental, Goodyear, Michelin ve Pirelli olmak üzere dünya genelindeki 18 büyük lastik üreticisi tarafından inceleniyor. Geliştirdiğimiz teknoloji ile üretilen lastikler için, şirketlerden çok güzel tepkiler aldık” dedi. Üretimin öncelikli olarak Türkiye’de yapılacağını belirten Tiftik, “İhracatı da Türkiye’den gerçekleştireceğiz. Bu ürün ile lastik üretiminin 700 milyon dolarlık kısmını oluşturan pazardan önemli bir pay almayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

100 milyon dolar hedefi

Geliştirilen teknolojinin üreticiler tarafından test edildiğini ve Capmax’in 1.5 yıl sonra seri üretim lastiklerde kullanılarak yeni bir dönemi başlatacağını savunan Tiftik, şöyle konuştu: “Binek tipi lastiklerin naylon kuşak katlarında direkt kullanılmak üzere tasarlanmış ve lastik üretim süreçlerini yalınlaştıran inovatif bir tekstil takviye malzemesi olan Capmax, lastik üreticileri için hammadde maliyetlerini düşürecek. Bu ürün, kauçuk kaplama ve kesme işlemlerini ortadan kaldırılması ile bu süreçlerde ihtiyaç duyulan yeni yatırımlar için sermaye harcamalarını da azaltacak. Kauçuk kullanımı da azalacağı için, üretimde lastik başına yüzde 3’lük maaliyet tasarrufu sağlanacak. Bunun yanı sıra, hammaddeye olan bağlılığı azaltacağı için, lastik fiyatlarının bir miktar aşağı çekilmesine yardımcı olabilir. Lastiğin ağırlığını da azalttığı için, son kullanacıya da yakıt tasarrufu sağlamasında yardımcı olacak. Capmax ile 100 milyon dolarlık bir satış hedefi koyduk.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!