Katmerciler Fransızlar ile ortak şirket kurdu

Güncelleme Tarihi:

Katmerciler Fransızlar ile ortak şirket kurdu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2011 13:50

İtfaiye aracı üretiminde İzmir’i bölgesel bir üretim ve ihracat merkezi haline getirecek yeni şirket kuruluşu için imzalar atıldı.

Haberin Devamı

Ekim ayında üretime başlaması planlanan, özellikle ihracata yönelik faaliyet gösterecek şirket, Türkiye’de henüz üretilmeyen, ileri teknolojiye dayalı yeni modelleri de üretecek.

Araç üstü ekipman sektöründe faaliyet gösteren Katmerciler ile itfaiye araçları üretiminde dünyanın önde gelen şirketlerinden Fransız Gimaex International arasında bir süredir devam etmekte olan, eşit ortaklıkla yeni bir şirket kuruluşu konusunda anlaşmaya varıldı.

Özellikle itfaiye aracı üretimine odaklanacak ve bu alanda İzmir’i bölgesel bir üretim ve ihracat merkezi haline getirecek yeni şirket için ortaklık sözleşmesi, tarafların katılımıyla imzalandı.

Sektörünün halka açık tek şirketi olan Katmerciler’in (KATMR) İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrika binasında düzenlenen imza töreninde sözleşmeyi taraflar adına Katmerciler Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mehmet Katmerci ile Gimaex Group Yönetim Kurulu Başkanı Philippe Mis imzaladı.

Katmerciler Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mehmet Katmerci
, imza töreninde yaptığı konuşmada, 1985 yılında kurulan, çeyrek yüzyılı aşkın deneyim ve birikimiyle 2010 yılında halka açılan Katmerciler’in, kendi üretimi olan araçları 40 ülkeye ihraç ettiğine dikkat çekerek, “Gimaex ile ortak kuracağımız şirket sayesinde ihracatımız hızla artacak, uluslararası pazarlardaki konumumuz daha da güçlenecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!