‘Kas’ kontrol

Güncelleme Tarihi:

‘Kas’ kontrol
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2013 00:00

ABD’li teknoloji şirketi ThalmicLabs tarafından geliştirilen MYO adlı kol bandı, teknolojik cihazlarda yeni bir kumanda dönemini başlatıyor.

Haberin Devamı

Kol kaslarından aldığı hareketlerle oyun ya da videoların kontrolüne imkan tanıyan MYO, 2014 yılında piyasaya çıkacak.

HER geçen gün hayatımızdaki kullanım alanını yaygınlaştıran giyilebilir teknolojik cihazlara bir yenisi daha eklendi. Azınlık Raporu adlı bilimkurgu filminde Tom Cruze’un televizyon ekranını kontrol ettiği eldiveni bile geride bırakacak kadar teknolojik olan MYO isimli kolbandı, yeni bir kontrol döneminin başlangıcına işaret ediyor. Microsoft’un oyun konsolu Xbox 360’ta Kinect adını verdiği sistemle hiç bir aparata gerek kalmadan kontrol sağlayan sistemi bir adım ileri götüren Thalmic Labs, kol kaslarındaki harekete göre istenilen işlemin yapılmasına imkân tanıyor.

FİYATI 149 DOLAR

Giyilebilir teknoloji alanında devrim yaratması beklenen Google’ın akıllı gözlüğü Google Glass ve Apple’ın akıllı saati merakla beklenirken MYO isimli kol bandı, 2014 yılından itibaren satışa sunulacak. Fiyatı ise 149 dolar olarak belirlenen MYO’nun, pek çok teknolojik cihazın kullanım biçimini değiştirmesi bekleniyor. Parmak, el, bilek ve kol hareketleriyle uzaktan kumandalı bir quadrocopter ya da televizyon ekranını kontrol etmek mümkün. Kameraya ihtiyaç duymadan istenilen komutların verilmesini sağlayan MYO ile sunumları, videoları, içerikleri ve oyunları da kontrol edilebilir. Geliştiriciler her geçen gün yeni bir hareketi MYO’ya kazandırıyor.

Haberin Devamı

25 binlik ön sipariş alındı

Elektronik cihazlarla iletişim kurmanın yeni bir yolu olan MYO, teknoloji meraklılarından bugüne kadar 25 bin adetlik ön sipariş aldı. Kol kaslarındaki elektriksel aktiviteyi anlık olarak ölçen bir teknolojiyle geliştirilen kol bandı, bu sinyalleri kablosuz olarak bilgisayar, telefon ya da diğer dijital cihaza aktarıyor. Açık kaynak koda sahip olan MYO, bu sayede geliştiricilere sınırsız gesture yani hareket imkanı tanıyor. Kolla yapılan her harekete özel bir görev tanımlanabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!