Karton gemiler Marmara Denizi'nde yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Karton gemiler Marmara Denizinde yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2011 16:28

Tetra Pak, Karton Gemiler Yarışması’nın üçüncüsünü Pendik Marina’da gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Çevre bilincine ve geri dönüşüm konusuna vurgu yapmak için “Benim Görüşüm Geri Dönüşüm” sloganıyla  gerçekleştirilen etkinliği Doğal Hayatı Koruma Vaktfı (WWF) ve Çevko da destekliyor . Bu yıl 11 karton geminin yarıştığı etkinlikte  Kay ve Juss ekipleri birinci oldu.

Tetra Pak Büyük Ortadoğu Bölgesi Geri Dönüşüm Teknik Yöneticisi ve Tetra Pak Türkiye Çevre Müdürü Ferid Ekmekçioğlu,  kurumsal vatandaş sorumluluğuyla şirket olarak çevre konusunda üstlerine düşen her türlü çalışmada yer aldıklarını söyledi. Dünyadaki sınırlı kaynakların devamlılığını sağlamak için herkesin çevre konusunda önemli roller üstlenmesi gerektiğinin altını çizen Ekmekçioğlu şöyle konuştu:

"Bizim için öncelikli olan çevre. Karton ambalajlarımızın yüzde 100 geri dönüştürülebilir olması nedeniyle ülkemizde geri dönüşümün gelişmesine öncülük ediyoruz. 2010 yılında dünyada 30 milyar kullanılmış Tetra Pak içecek kartonunun dönüşümü gerçekleştirilirken, Türkiye’de de Tetra Pak ambalaj malzemelerinin 51 tonunun 28 bin tonu geri toplandı. Tetra Pak Türkiye bu oranla dünya sıralamasında beşinci, Ortadoğu Bölgesi’nde ise birinci sırada yer aldı. 2011 için hedefimiz ambalajlarımızın yüzde 60’ının geri dönüştürülmesidir."


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!