Karpuz tarlaları yat atölyesine döndü

Güncelleme Tarihi:

Karpuz tarlaları yat atölyesine döndü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2008 10:47

Yat yapımı için uygun arazi bulamayan bazı yatırımcılar, Antalya'nın Manavgat ilçesinde kiraladıkları karpuz tarlalarında yat üretiyor.

Haberin Devamı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde karpuz tarlasında kurulan bir tersanede proje müdürü olarak görev yapan Gemi İnşa ve Makine Mühendisi Selçuk Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya'nın lüks yat üretiminde dünyada söz sahibi olmaya başladığını anımsattı.

Sarı, Manavgat Irmağı kenarındaki 470 dönüm alanda kurulacak “Manavgat Yat Üretim Bakım, Onarım ve Çekek Yeri” projesinin, hukuki sorun yaşanması nedeniyle faaliyete geçemediğini söyledi. Bu nedenle yat üreticisi tersanelerin yer bulmakta zorlandığını belirten Sarı, karpuz tarlalarını kiralayan yatırımcıların buralarda kurdukları tersanelerde yat yaptıklarını bildirdi.

7 MİLYON DOLARLIK YAT KARPUZ TARLASINDA YAPILIYOR

Sarı, turizmde Rusya pazarında söz sahibi olan Tez Tur'a ait 47.20 metre boyunda 11.70 metre genişliğinde, 4 lüks kamara ve 2 VIP salonu olacak, 500 yolcuya günübirlik ve gece turlarında hizmet verecek yelkenli motor yatın yapımına, karpuz tarlasında kurdukları tersanede 4 ay önce başladıklarını kaydetti. Bu yatın Antalya'da bugüne kadar bu büyüklükte yapılan ilk yat olduğunu ve 7 milyon dolara mal olacağını belirten Sarı, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Yat tersanecilerinin karpuz tarlalarını kiralayarak ürettikleri yatlar tamamen Türk Loydu (Türk çelik gemi standardını belirleyen kuruluş) klasında yapılıyor. Antalya, lüks yat yapımında dünyada söz sahibi olmaya başladı. Antalya Serbest Bölgesi'nde inşa edilen yatlar dünyada söz sahibi oluyor. Ancak, Antalya Serbest Bölgesi yat üreticilerine dar gelmeye başladı.

Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi'nin girişimleriyle Manavgat Irmağı kenarında 470 dönüm alanda kurulacak 'Manavgat Yat Üretim, Bakım, Onarım ve Çekek Yeri' projesi son aşamaya geldi. Bu amaçla bir kooperatif kuruldu. Arazi konusunda bazı hukuki sorunların giderilmesini bekliyoruz. Burası da faaliyete geçince, Türkiye lüks yat yapımında dünya birincisi olabilecek kapasiteye ulaşacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!