Güncelleme Tarihi:
İstanbul, Ankara ve Bursa gibi büyük şehirlerde hayatı olumsuz etkileyen karlı havalar vatandaşları kuruyemişe yöneltti. Ocak ayının son haftası ve özellikle Ocak ayının son hafta sonunda, market raflarından gerçekleşen kuruyemiş satışlarda bir önceki haftaya göre %30 oranında artış gözlendi.
Papağan Kuruyemiş’in Yönetim Kurulu Başkanı Kani Emekçi’nin verdiği bilgiye göre, bu dönemde en çok ay çekirdeği tüketildi. Emekçi şöyle konuştu:“Tespitlerimize göre ay çekirdeğini antep fıstığı ve fındık izledi. Ayrıca karışık kokteyl kuruyemişler de çokça tercih edildi.”
Emekçi, “Kötü hava koşulları evde daha çok zaman geçirilmesine neden oldu. Kuruyemiş tüketimin nüfusla doğru orantılı olarak özellikle Marmara Bölgesi’nde daha yoğun olarak arttığını söyleyebiliriz. İstanbul ve Bursa gibi büyük metropollerdeki yoğun kış koşulları bu artışa yol açmış gibi görünüyor ” diye konuştu.