Güncelleme Tarihi:
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü, Kurban Bayramı nedeniyle yurt dışından getirilecek etlere 5 kilo sınırlaması getirdi. Uygulamanın başlamasıyla birlikte Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye otobüslerle gelen yolcuların çantaları oluşturulan noktalarda titizlikle arandı.
Otomobillerle giriş yapanlar ise gümrük işlemlerinin ardından gümrük muhafaza ekipleri tarafından kontrolden geçirildi. Genellikle poşetlerle çantalara doldurulan etler, gümrük personelince tartılarda ağırlığı belirlenerek 5 kilodan fazlasına el konuldu. Kurban Bayramı nedeniyle 3 günde yaklaşık 5 ton et toplanırken, etler gümrüğün soğuk hava depolarında konuldu.
GERİ ALINMAYAN ETLER İMHA EDİLECEK
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, Kurban Bayramı nedeniyle gümrüklerde kişi başı sadece 5 kilo ete izin verildiğini hatırlattı. Yalçın, şunları söyledi:
"Türkiye’ye girişte yurt dışında en az 3 gün kalmak kaydıyla fenni usullere göre kapatılmış vakumlu ambalajlardaki hayvansal ürünlerin 5 kiloya kadar muafiyet tanınmaktadır. Kurban bayramı nedeniyle farklı uygulama yapılmayacak olup, açıkta getirilen fenni usullere göre kapatılmamış olan etlere kesinlikle müsaade edilmiyor. Yolcuların yanlarında getirdiği 5 kilodan fazla etlere el konuluyor. Şuana kadar 5 tona yakın et toplandı. Bunlar soğuk hava depolarında bekletiliyor. Türkiye’den çıkarken etlerini almak isteyenlere verilecek. Alınmayan etler ise imha edilecek."
Hüseyin Camlı, Kurban Bayramı için Bulgaristan’da kurban kestiğini ifade etti. Camlı, "Orada kurban kestik ama gümrükte 5 kilodan fazlasına izin vermiyorlar. Bizde de etler vardı gümrüktekiler aldılar. Türkiye’ye sadece kişi başı 5 kilo girebiliyormuş. Bizde mecburen etleri gümrükte bıraktık" dedi.
10 BİN KİŞİ GİRİŞ-ÇIKIŞ YAPTI
Kurban Bayramı nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısı’ndaki yoğunlukta arttı. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü verilerine göre, son 3 günde 9 bin 445 giriş yaparken, 10 bin 446 kişi de yurt dışına çıkış yaptı. Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri de Türkiye’ye giriş yapacak olan yolculara kolonya tutarak lokum ikram etti ve bayramlarını kutladı.