Kalemi Türkler tasarlıyor 15 milyon doları gözlüyor

Güncelleme Tarihi:

Kalemi Türkler tasarlıyor 15 milyon doları gözlüyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2009 00:00

Türkiye’deki kalem pazarında hem üretici hem de dünya çapında markaların distribütörü olan Scrikss A.Ş.’nin ortağı İzel Rozental, “Scrikss olarak 1963’den beri Türkiyedeyiz. Tüm modellerimizde Türk tasarımcıların imzası var. Her yıl en az 20 model çıkararak bu günlere geldik. Kalite ve ömür boyu garanti hizmeti markamızın temelini oluşturuyor” dedi. 45 yıldır hizmet verdiklerini belirten Rozental, nitelikli kalem pazarının yüzde 40’ını elinde bulunduklarını ve krizden yara almadan kurtulduklarını söyledi.

15 milyon dolar
2010’a 15 milyon dolar hedef koyduklarını ifade eden Rozental, “Türk tasarımcılarla geliştirilen modellerimiz ve tamamen yerli sermaye ile gerçekleştirdiğimiz üretim ile ömür boyu garanti ilkesini taşıyan ilk kalem markasıyız. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk dolma kalemi de biz ürettik” dedi.
45 yıllık ustalar
ABD’li Cross ve İspanya’lı Inoxcrom gibi birçok markanın da distribütörlüğünü üstlendiklerini hatırlatan Rozental, cironun yüzde 70’ini Scrikss markalı ürünlerin oluşturduğunu vurguladı. “Scrikss’te yetişmiş olan 45 yıllık kıdemli elemanlarımız var” diyen Rozental, Türk usta ve mühendislerin gözetiminde bazı Asya ülkelerinde atölyeler kurduklarını dile getirdi.
210 özel kalem
45’inci kuruluş yılı anısına Scrikss-1964 adlı seriyi geliştiren üreten firma 110’u dolmakalem ve 100’ü rollerball kalemden olmak üzere toplamda 210 kalem üretti. Kalemlerin tüm aksamlarının 925 ayar gümüş, uçlarının ise 14 ayar beyaz altının oluşturduğu belirlendi. Bu serinin Türk kalem markasının dünya kalem piyasasına armağan ettiği ilk koleksiyon kalemi olduğunu söyleyen Rozental, şöyle konuştu:
1500-2 bin dolar
“Koleksiyon kalemlerini İtalya’da ürettik ve koleksiyoncuların karşısına sınırlı sayıyla çıktık. Sadece 210 adet ürettik çünkü ürettiğimiz rakam bize özel olsun istedik. 210 bizim çalışanlarımızın sayısı. Yani bu kalemi bütün çalışanlarımıza armağan ediyoruz. Kalemin kutusu bile koleksiyonerler için özel olarak tasarlandı. Kalemlerin fiyatları ise 1500 ile 2 bin dolar arasında değişiyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!