Kale Grubundan 3 boyutlu teknolojiyle ürettiği koleksiyonu tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Kale Grubundan 3 boyutlu teknolojiyle ürettiği koleksiyonu tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2007 02:34

Kale Grubunun 3 boyutlu teknolojiyle ürettiği ”Reptile” koleksiyonu, Esma Sultan Yalısında tanıtıldı.

Tanıtımda konuşan Kale Grubu Pazarlama Grup Müdürü Altuğ Akbaş, teknolojiye büyük yatırımlar yaptıklarını belirterek, üretimde ve ürün geliştirmede yakaladıkları dünya liderliğini, şimdi tasarımda da gerçekleştirmek istediklerini, bu nedenle tasarıma ciddi yatırımları olduğunu söyledi.

Akbaş, tasarımın bir ucunun kreasyon, fonksiyonellik ve yaratıcılık, öteki ucunun da yatırım ve modern sanayi olduğunu vurgulayarak, kurumların ileride başarılı olabilmesi için kendi tasarım anlayışlarını yaratabilmesi ve bu tasarım anlayışını özgün ürünler ve servislerle destekleyebilmesi gerektiğine inandıklarını kaydetti.

Çanakkale Seramik ve Kalebodur markalarının temalı, özgün koleksiyon çalışmalarına 1996 yılında başladığını ve ilk koleksiyonlarının 1997 yılındaki Selçuk serisi olduğunu hatırlatan Akbaş, birçok seri ve koleksiyonun ardından Reptile ile üretimi çok da kolay olmayan bir teknolojiyi dünya seramik pazarına kazandırmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

3 boyutlu teknolojiyi kullandıkları bu koleksiyon ile dünya seramik sektöründe yeni bir açılıma imza attıklarını belirten Akbaş, bugün üretimi 45 fabrikada sürdüren grubun, 62 milyon metre karelik kapasiteyle tek bir alanda üretim yaptığını ve dünya seramik ihracatının yaklaşık yüzde 2'sini gerçekleştirdiklerini kaydetti.
Endüstriyel tasarımcı Can Yalman da yenilikçi ürünlerde üretici ve tasarımcı arasında güven ve vizyonun çok önemli olduğunu vurguladı.

Verilen bilgiye göre, Yalman tarafından Kale Grubu markaları Çanakkale Seramik ve Kalebodur için tasarlanan Reptile koleksiyonu, “Snake” ve ”Crocodile” olmak üzere iki seriden oluşuyor.
Banyonun yanı sıra yapılarda geniş kullanım olanağı bulan Reptile, oteller, restoranlar, kültür merkezleri ve ticari yapılar gibi çok amaçlı projelerde kullanılabilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!