Kadın istihdamına tam destek kararı

Güncelleme Tarihi:

Kadın istihdamına tam destek kararı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2017 14:25

Sofra Compass Group Türkiye, geliştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle meslek sahibi olmak isteyen kadınları desteklemeye devam ediyor. Sofra Compass Group Türkiye, Bayrampaşa Kaymakamlığı ve Bayrampaşa İşkur iş birlikteliğiyle gerçekleşen “Aşçı Yardımcısı Yetiştirme Programı” ile daha çok kadın meslek sahibi olacak ve iş hayatındaki yerini alacak.

Haberin Devamı

Sofra/Compass Group Türkiye, kadın istihdamını artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu amaç doğrultusunda Bayrampaşa Kaymakamlığı ve Bayrampaşa İşkur ile birlikte yürütülen ve ihtiyaç sahibi kadınlara meslek edindirme amacıyla düzenlenen “Aşçı Yardımcısı Yetiştirme Programı”nın ilk etabı tamamlandı. 5 ay süren eğitim süresinden sonra ilk mezunlarını veren programın ikinci grup eğitimleri ise Nisan 2017’de başladı.

Aşçı Yardımcısı Yetiştirme Programı, mutfakta çalışmayı arzulayan yeni mezun öğrencilerden ev hanımlarına kadar geniş yelpazede bir kadın kitlesini hedefliyor. Proje ortalama 5 ayda, hem teorik hem de pratik olarak verilen eğitimler sonrasında kursiyerlerin uygun seviyeye gelmesi ve istihdamı ile sonuçlanıyor. 5 ay boyunca kurslara devam eden ve eğitimini başarıyla tamamlayan kadınlara farklı projelerde iş imkanı sunuluyor. İlk etabı tamamlanan projenin sonunda sertifikalarını alan kadınların %50’sinin ise Sofra Grubun çeşitli projelerinde işe başlamaları hedefleniyor.

Haberin Devamı

Sofra/Compass Group Türkiye İK Genel Müdür Yardımcısı Banu Cengiz, “Kadınların iş hayatında daha çok yer alması ve bunu destekleyen projelere imza atmak bizim için çok gurur verici. Kadın Şefler Akademisi’nin ikinci ayağı olan “Aşçı Yardımcısı Yetiştirme Programı”nda yüzde 50 oranında kadınımızı iş hayatına kazandırmayı hedefliyoruz. Nihai hedefimiz daha fazla kadını iş hayatına dahil etmek ve bu anlamda sürdürülebilir projelere imza atmak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!