Jobs: Hastayım, tedavi oluyorum, ölmeyeceğim

Güncelleme Tarihi:

Jobs: Hastayım, tedavi oluyorum, ölmeyeceğim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2009 00:00

Son bir yıl içinde kilo kaybettiği katıldığı toplantılarda açıkca görülen Apple’ın kurucusu ve Başkanı Steve Jobs, sağlığı hakkında ortaya çıkan söylentilere şirketin resmi internet sitesinde yaptığı bir açıklama ile "Evet, hastayım ve tedavi oluyorum. Ölmeyeceğim" cevabı verdi.

Haberin Devamı

ÜNLÜ CEO BÖYLE ERİDİ

Apple’ın geçen aralık ayı ortasında yaptığı, "Bu yıl Macworld’a son kez katılıyoruz ve açılış konuşmasını Steve Jobs yapmayacak" açıklaması, beraberinde Steve Jobs’un sağlık durumunun kötüye gittiği, Apple’ın Macworld 2009’a bu yüzden son kez katılacağı dedikodularını artırmıştı. Geçtiğimiz yıl kanseri yenen 53 yaşındaki Jobs, ölüm döşeğinde olduğu ve Apple’ın kara kara ne yapacağını düşünmeye başladığı şeklindeki söylentilere mektubunda şu karşılıkları verdi:

Sevgili Apple camiası

On yıldır ilk defa tatil sezonunu Macworld açılış konuşması için değil, ailemle vakit geçirmek için harcıyorum. Ne yazık ki, açılış konuşmasını yapmak için Phil’i görevlendirmem sağlığımla ilgili yeni söylentilerin ortaya çıkmasına neden oldu, hatta bazıları ileri gidip ölüm döşeğinde olduğumu bile yazdı. Bu yüzden, siz rahatlayıp Macworld’u keyifle takip edebilesiniz diye, kendimle ilgili oldukça özel bir durumu sizlerle paylaşmaya karar verdim.

Hormonal düzensizlik

Bir çoğunuzun bildiği gibi 2008 yılı boyunca sürekli kilo verdim. Kilo vermemin nedeni hem doktorlarım hem de benim için gizemini yıl boyunca korudu. Geçtiğimiz haftalarda bu durumun neden kaynaklandığını anlayabilmek amacıyla durumun kökenlerine inmeye karar verdim. Neyse ki, yapılan bir takım testlerden sonra doktorlarım kilo vermeme neden olan şeyin hormonlarımda var olan bir düzensizlik olduğunu keşfettiler. Bu düzensizlik proteinlerimi benden çalıyor ve vücudumun sağlıksız olmasına neden oluyor.

Yaza düzelirim

Tedaviye çoktan başladım, elbette bir anda kilo vermediğim için, eski görüntüme ve sağlığıma kavuşmam da çok hızlı gerçekleşmeyecek. Doktorlarım ilkbaharın sonuna doğru eski halime dönebileceğimi söylüyorlar. Apple’ın CEO’su olarak görev yapmaya devam edeceğim. Eğer Apple’ın CEO’su olarak şirkete katkı sağlayamayacak olursam, yönetim kurulunda ilk ben ayağa kalkıp gitmem gerektiğimi ifade ederim. Umarım, Apple camiası bana tedavi sürecim boyunca destek olur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!