‘Jet Fadıl’ yargılandı

Güncelleme Tarihi:

‘Jet Fadıl’ yargılandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2006 12:20

Siirt'teki seçimlerin iptaliyle milletvekilliği düşen ve kamuoyunda "Jet Fadıl" olarak bilinen Fadıl Akgündüz'ün, “Almanya'daki bazı Türk vatandaşlarını yüksek kar payı vaadiyle kandırarak dolandırıcılık yaptığı” iddiasına ilişkin yargılanmasına devam edildi.

Haberin Devamı

Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Fadıl Akgündüz katıldı. Mahkeme Heyeti Başkanı İbrahim Topuz, taraflardan bilirkişi raporuna karşı diyeceklerini sordu.

Müşteki avukatları, bilirkişi raporuna karşı itirazlarını yazılı olarak sundu. Akgündüz'ün avukatı Recep Eryılmaz ise rapora karşı görüşlerini bildirmek için ek süre talep etti. Duruşmada söz alan müştekiler Yusuf Çelik ve Hasan Taşkın'ın avukatı Osman Faik Argun, Jetpa Holding'in 3 Ekim 1997 tarihinde 100 milyar lira sermaye ile kurulduğunu belirterek, sanığa bu paranın ödenip ödenmediğinin sorulmasını istedi.

Aynı tarihte Jetpa Elektronik A.Ş, Jetpa Uluslararası Ticaret ve Jetpa İnşaat şirketlerinin de kurulduğunu, bu şirketlerin ticaret sicil gazetesinde yer almadan önce Jetpa Holding bünyesine alındığını belirten avukat Argun, bu şirketlerin sermayelerinin ödenip ödenmediğinin, hangilerinin tescillerinin yapıldığının sanıktan sorulmasını talep etti.
Jetpa Holding'in sermayesinin kuruluşundan 2 gün sonra 620 kat arttırıldığını kaydeden avukat Argun, “Sermayenin 62 trilyon liraya çıkarılmasının sebebini ve kaynağını soruyorum” dedi.

Haberin Devamı

Bunun üzerine Başkan Topuz, Fadıl Akgündüz'e sorulara cevap vermeme hakkı olduğunu hatırlatarak, cevap verip vermeyeceğini sordu. Fadıl Akgündüz de, avukat Argun'un soruları yazılı olarak vermesi halinde kayıtları inceleyerek yazılı şekilde cevap verebileceğini söyledi.

Dosyanın esas hakkındaki görüşünü hazırlaması için Cumhuriyet Savcısına verilmesini kararlaştıran mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması amacıyla duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Fadıl Akgündüz'ün, olayın 247 mağduru olduğu dikkate alınarak, TCK'nın ”nitelikli dolandırıcılık” suçunu düzenleyen 504. maddesinin 8. fıkrası uyarınca toplam 494 ile 1235 yıl arasında ağır hapis cezasına çarptırılması isteniyor. Eklenen yeni dosyalarla müşteki sayısının artmasına rağmen, TCK'nın 77. maddesinde, “aynı türden şahsi hürriyeti bağlayıcı cezaların birleştirilmesi halinde tatbik edilecek cezanın ağır hapiste 36 yılı geçemeyeceği” belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!