Jennifer Lopez müşterisi oldu Araplara tespih yetiştiremiyor

Güncelleme Tarihi:

Jennifer Lopez müşterisi oldu Araplara tespih yetiştiremiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2011 00:00

Karun Mücevher’in Kurucusu Karun Kıraç, Türk müvecherlerinin her açıdan dünyada birinciliği zorladığını belirterek, “Türkiye’de özellikle işçilik çok başarılı noktada. Biz Hollywood yıldızlarına mücevher satıyoruz. Hedefimiz Oscar törenlerinin mücevher sponsoru olmak” dedi.

Türkiye’ye gelen Arap turistlerin de mücevher piyasasını hareketlendirdiğini söyleyen Kıraç, “Araplara da tesbih yetiştiremiyoruz” diye konuştu.

Tiffany’ye tasarım yaptım

Ailesinin mücevherlikte 400 yıllık geçmişe dayanan deneyime sahip olduğunu anlatan Karun Kıraç, kendisinin de 10 yaşında Kapalıçarşı’da mesleğe adım attığını belirtti. Butik çalışmalarıyla birçok devlet başkanı ve Hollywood yıldızının müşterileri arasında olduğunu anlatan Kıraç, iş hayatına Amerika’da devam ettiğini, Franc Muller, Tiffany, Cartier gibi markalar için tasarım yaptığını kaydetti. Devlet başkanlarının yanı sıra aralarında David Beckham, Jennifer Lopez ve Elton John gibi dünyaca ünlü isimlerin tasarımlarını kullandığını söyleyen Karun Kıraç, “önümüzdeki dönemde en büyük hedefimiz Beverly Hills’te mağaza açmak ve Oscar ödüllerine sponsor olmak” dedi.

Diğer mücevher firmalarının aksine özellikle erkekler için koleksiyonlara ağırlık verdiğini söyleyen Karun Kıraç, 2012 başında yapılacak Oscar ödülleri töreninde henüz nihai imzayı atmadığı için adını açıklamadığı bir dünya yıldızıyla mücevherlerini kırmızı halıda sergileyeceklerini söyledi. Karun Kıraç, erkek ürünlerinde marka yüzü olması için de ünlü sinema yıldızı George Clooney ile görüşme yaptıklarını belirterek, “Türkiye’de şu anda tek mağazamız var. İkinci mağazamızı açmak için araştırmalarımız sürüyor” diye konuştu.

Değerli taştan tespih

Kıraç, müveherlerin yanı sıra değerli, yarı değerli taşlardan yapılan tesbihlerin “yok sattığını” söyledi. Kıraç, özellikle Arap turistlerin son dönemde Türkiye’ye olan ilgisinin tesbih satışlarına da yansıdığını söyleyen Kıraç, tesbih fiyatlarının 200 dolar ile 200 bin dolar arasında değiştiğini söyledi. Tesbihin birçok dinde yerinin olduğunu anlatan Kıraç, “Bu bir kültür. Erkeklere verilecek en güzel hediyeler arasında yer alıyor. Benim de binini dışarıdan topladığım, 12 binlik bir tesbih koleksiyonumuz var” diye konuştu.

5 milyon dolarlık gerdanlık tasarladı

VANLI Ermeni ve sarraf bir aileden geldiğini anlatan Karun Kıraç, gemolog (Süstaşları üzerinde uzmanlaşmış kişi) sertifikasına sahip olduğunu söyledi. İşlenmesi diğerlerine göre daha zor olan titanyumu da işlediklerini belirten Kıraç, şunları söyledi: “25 kişilik özel bir ekibimizle özel tasarımlara imza atıyoruz. Örneğin kol düğmesine veya kolyeye parmak izi işleyebiliyorum. Tabaklardan objelere taş veya altınla tasarımlar yapıyorum. Putin’in ve Türkmenbaşı’nın katıldığı bir açılış için 1.5 milyon dolarlık yağdanlık tasarladım. Müşterilerim değerli taşlarını getirip mücevher tasarlamamı istiyor. Mesela bir çifte 5 milyon dolarlık gerdanlık tasarladım.”

Çok harcayan turist geliyor

TÜRK ekonomisinin global krizden etkilenmemesinin ve dünyada büyüyen sayılı ekonomilerden biri olmasının Türk ürünlerine olan ilgiyi arttırdığını da belirten Karun Kıraç, şunları söyledi: “Türk ekonomisindeki istikrar, Türkiye’nin politik ortamlardaki sağlam duruşunun yanısıra tasarım ve üretimde geldiği nokta da gurur verici. Ortadoğu’dan Türkiye’ye son dönemde ilgi büyük ama bana göre dünyanın her yerinden Türkiye’ye ve Türk ürünlerine yoğun ilgi var. Arap baharının bile olumsuz etkisini yaşamadık. Aksine o bölgeden ziyaretçilerin her geçen gün arttığına şahit oluyoruz. İstanbul kaliteli ve pahalı alışveriş yapmak isteyen turiste kavuştu.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!