Ä°yi ki yabancı ortak almışız böylece hedef tutuyor

Güncelleme Tarihi:

İyi ki yabancı ortak almışız böylece hedef tutuyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2008 00:00

Ayaydın Miroglio Group Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın, şu anda 25’i yurt dışında 105 mağazaları olduğunu önümüzdeki yıl 30 mağaza daha açacaklarını belirterek, "2008 ciromuz 100 milyon dolar oluyor. İyi ki yabancı ortak almışız. Bu ortaklık sayesinde hedeflerimizi tutturuyoruz. Şu anda nakit sıkıntısı yaşamayan çok az sayıda firmadan biriyiz" dedi.

Haberin Devamı

Edirne’de 2006 yılında üretime aldığı fabrikasında Edirne Valiliği, Halk Eğitim Merkezi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile birlikte ’İşsizler için fabrika içinde eğitim ve istihdam projesi’ başlatan Ayaydın tekstilciler olarak krizde işsizler ordusunu değil, istihdam ordusunu büyütmek istediklerini belirterek, "Küresel kriz Türk tekstili için büyük fırsat yarattı. Çin’de çok sayıda fabrika kapandı. Hükümet desteklerse Türk tekstili yeni bir altın çağ yaşar" dedi.

Piyasa ÅŸu anda kötü  Â

İç piyasadaki krizli günleri de yorumlayan Yalçın Ayaydın, "Şu sıralar yarın ne olacak endişesi var o nedenle de harcama yok. Bizim asıl korkulu rüyamız da 2009 yılı. Bunu nasıl atlatacağız bilmiyorum. Kriz 2010’dan sonra düzelebilir" dedi. Mağazacılar olarak alışveriş merkezleri ile masaya oturduklarını da söyleyen Ayaydın, şöyle konuştu: "Onlarla masaya oturduk, bizimle aynı geminin içindeler. Ortak yol bulmaya çalışıyoruz. Sabit kira artı ciro yüzdesi vardı. ’Sabit kiraları kaldıralım, cirodan aldığınız payları belli oranlarda artıralım’ dedik."

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!