İyi bir fikre para veren çok

Güncelleme Tarihi:

İyi bir fikre  para veren çok
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2016 20:08

Trabzon’da birçok Karadeniz ilinden yaklaşık 700 genç girişimci adayına hitap eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Elinizde iyi fikir varsa para verecek olan çok. Yeter ki icat çıkartın, ne yaparsanız yapın yenilikçi yapın” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen Türkiye’nin en önemli girişimcilik etkinliklerinden ‘Geleceğin Gücü Girişimciler (G3) Forum’un 2’ncisi Trabzon’da gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında 700’e yakın Karadenizli girişimci ve girişimci adayı, Türk iş dünyasının önde gelen temsilcileri ile bir araya geldi. Girişimci adayı gençlerin en çok çekindiği sermaye konusunun günümüzde bir sorun olmaktan çıktığını belirten Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Yıllarca uğraştık ve birçok melek yatırımcıyı Türkiye’ye getirdik. Yani bu devirde elinizde iyi fikir varsa para verecek olan çok. Yeter ki icat çıkartın, ne yaparsanız yapın yenilikçi yapın. Türk insanının hamurunda cesaret, elinde cevher var; marifet işlemekte” dedi.

Haberin Devamı

2 MİLYON GİRİŞİMCİ

Zenginlik ve refaha giden tek yol olan girişimciliğin ülkeler arası rekabette ve işsizlik sorununu çözme konusunda ana etken olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu: “Japonya’da her 100 kişiden 5’i girişimciyken, Türkiye’de bu oran yüzde iki. Ülkemizi Japonya seviyesine çıkartabilmek için 2 milyon yeni girişimciye ihtiyacımız var. Bu vizyonla, daha güçlü ve zengin bir Türkiye için girişimcilik konusunda önemli bir gündem oluşturduk.  Türkiye’nin müthiş bir genç nüfus avantajı var. Girişimci sayımızı artırabilirsek sahip olduğumuz genç nüfus avantajını zenginleşmek için kullanabiliriz. Bu nedenle girişimcilik kültürünün Anadolu’da yayılmasına büyük önem veriyoruz.”ABD’de MIT (Massachusetts  Institute of Technology) mezunlarının şu ana kadar 32 bin şirket kurduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti: “Bütün dünyada başarılı girişimcilerin 5 temel özelliği var. Öncelikle hayal kurmalı, bu hayalinizi mutlaka hedefe çevirmeli, sonra da bu hedef doğrultusunda çok ama çok çalışmalısınız. Sonrasında sırasıyla cesur, azimli ve yenilikçi olmanız gerekiyor. En sonda da gençlerimizin en çok takıldığı sermaye konusu var. Ancak sermaye de artık bizim gençliğimizdeki gibi sorun olmaktan çıktı. Yıllarca uğraştık ve birçok melek yatırımcıyı Türkiye’ye getirdik. Yani bu devirde elinizde iyi fikir varsa para verecek olan çok. Yeter ki icat çıkartın, ne yaparsanız yapın yenilikçi yapın. Türk insanının hamurunda cesaret, elinde cevher var; marifet bunu işlemekte. Gençlerimiz artık eğitimleri ve yabancı dilleri ile çok daha donanımlılar.”

Haberin Devamı

SABANCI: PSİKOLOJİK BARİYERLERİ KIRMALIYIZ

G3 Forum Trabzon’da yuvarlak masa toplantılarında 5 seans yaptığını ve 60’a yakın gençle konuşma fırsatı yakaladığını anlatan TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı da, “Gençler şunu söylüyor: ‘Üniversiteyi bitirdiğimizde fikrimiz var ama tecrübemiz yok, zaten iş de bulamayız. Bu nedenle KPSS’ye hazırlanacağız.’ Ama biz de diyoruz ki ‘KPSS hep bir alternatif ama bir şey denedikten sonra. Yani hepimizin gençleri denemeye teşvik etmesi lazım. Gençlere daha çok ‘hadi yapın, neden denemiyorsun’ dememiz lazım. Nasıl olsa olmaz, nasıl olsa annem babam izin vermez, eski köye yeni adet getirme gibi yönlendirmeleri bırakalım artık” dedi. Sabancı, Türkiye’nin 15 Temmuz’da darbe yapanlara darbe yaptığını belirterek, “Birileri başka bir Türkiye anlatıyor ama daha birkaç gün önce İstanbul’daki Start Up toplantımıza katılanların yarısı yabancıydı” dedi.

Haberin Devamı

KARADENİZLİ GİRİŞİMCİLER SALONA SIĞMADI

400 katılımcının beklendiği G3 Forum Trabzon’a, 700’e yakın girişimci ve girişimci adayı katıldı. Rekor katılımla gerçekleştirilen etkinlikte yapılan ankette katılımcıların yüzde 50’sinin 18-22 yaş arasında, yüzde 69’unun ise üniversite öğrencisi olduğu belirlendi. Çalışmalar 4 saat boyunca sürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!