Güncelleme Tarihi:
TÜRK Ekonomi Bankası (TEB), Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde Türkiye İhracatçıları Meclisi’nin (TİM) sürdürülebilir kalkınma yolunda yenilikçi çalışmaları desteklemek amacıyla düzenlediği Türkiye İnovasyon Haftası’nın beşinci yılında stratejik partner olarak desteğini sürdürüyor. 8-10 Aralık tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası’nın ilk günüde konuşan TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, “Daima İyi Banka” olma vizyonuna vurgu yaparak, çalışanına, müşterilerine, ortaklarına ve toplumuna iyi hizmetler sunmak için çalıştıklarını söyledi. “Gelecekte ben de varım diyen herkesin yanında biz varız” dediklerini belirten Leblebici, geleceğin bilim insanları olarak yetişen Maker Çocukları sahneye davet etti.
Leblebici, “Bulunduğumuz çevreye ve topluma katkı sağlamak üzere, Genel Müdürlük binamızın bulunduğu Ümraniye’de kardeş okulumuz Haşim İşcan İlkokulu’nda TEB İnovasyon Maker Atölyesi’ni kurduk. Öğrenmeyi seven ve araştıran çocuklarımızı daha ilkokul çağında maker hareketi ile tanıştırıyoruz. Bu projeyle tüm yıl maker eğitimi alacak olan çocuklarımız, yepyeni fikirler ve yeni ufuklarla tanışacaklar” dedi.
İNOVASYONU KÜLTÜRÜNE İŞLEDİ
Leblebici, “Günümüzün bilgiye dayalı büyüyen ekonomilerinin temelinde inovasyon bulunuyor. İnovasyonun gücüne inanan bir banka olarak, kurum kültürümüze işledik ve bu ekosistemin her alanında yer alıyoruz. Yeni neslin trendlerini ve ihtiyaçlarını yakından takip eden bir banka olarak, dijital alandaki bankacılık hizmetlerimizi CEPTETEB markası altında birleştirdik. Dijitalleşme ile beraber gelen, müşterilerimizin hız ve kolaylık beklentisini CEPTETEB ile en pratik şekilde çözüyoruz. ‘Danışman Banka’ anlayışımız ile KOBİ’lerimizin katma değerli gelişimlerini destekliyor ve inovasyonu içselleştirmeleri için çalışıyoruz. 11 yıldır KOBİ Bankacılığı’ndaki bilgi ve tecrübemizi Kadın Bankacılığı’na taşıyarak, kadın patronların iş hayatındaki ihtiyaçlarını bütünlüklü bir hizmet anlayışıyla çözmek için çalışıyoruz. TEB Kadın Akademisi ile 15 farklı etkinlikle 2 binden fazla iş kadınına ulaştık. İnovasyonun temelinde bulunan girişimcilik kapsamında ise Türkiye’nin en kapsamlı Girişim Bankacılığı’nı sunarak girişimcilerin parlak fikirlerini hayata geçirmeleri noktasında her aşamada yanlarındayız. İnovasyon odaklı çalışmalarımızı ‘Melek Yatırımcı’ konseptini müşterilerine sunan ilk banka olarak, TEB Özel Melek Yatırım Platformu ile de sürdürüyoruz. İnovatif ve katma değerli projeleri melek yatırımcılarla buluşturuyor, inovatif fikirlere finansal destek sağlanmasına aracılık ediyoruz. Son olarak finans sektörünün geleceğini belirleyecek teknolojilerin ve inovatif modellerin üretileceğine inandığımız, girişimcilerin yaratıcılıklarını ortaya koydukları Fintech Future Four Programımız ile çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.
Leblebici, “Kısacası inovasyonda öncü bir banka olarak, dünyadaki trendleri ve teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyor, ekonomiye katma değer yaratmak için çalışıyoruz TEB İnovasyon - Maker Atölyesi ile hayal güçlerini geliştirmeyi ve öğrenmeyi seven çocukların, TEB Fintech Future Four ile parlak fikirleri olan gençlerin, Kadın Bankacılığı ile iş dünyasında gücünü gösteren kadın patronların ve Girişim Bankacılığı ile hayallerini gerçekleştirme azmi taşıyan girişimcilerin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
TEB İNOVASYON MAKER ATÖLYESİ
İnovasyon Haftası’nın 10 Aralık Cumartesi son günü TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici’nin moderatörlüğünde gerçekleşecek “Sporda Sınır Tanımayanlar” paneline, Ironman Dünya Şampiyonası Yarışmacısı Bahar Saygılı, Dünya Bilardo Şampiyonu Semih Saygıner, Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Şahika Ercümen, Altınordu Futbol Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Mehmet Özkan ve Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş katılacak.
SPORUN GELECEĞİ RE-PLAY’DE
İnovasyonu her alanda destekleyen TEB, İnovasyon Haftası kapsamında sporun geleceğine odaklanarak, “Re-Play” adı verilen özel bir alanda sporda inovasyona dikkat çekti. 8-9-10 Aralık tarihlerinde, İstanbul Kongre Merkezi - Beyazıt Salonu’nda yer alan Re-play alanında uzay çağının antrenman teknikleri ziyaretçilerle sunularak, teknolojik ortamda deneyimlemeleri sağlandı. Geleceğin spor ve antrenman teknolojilerinin oyunlaştırılmış projelerle anlatıldığı Re-play’de 3 gün boyunca ziyaretçilere eğlenceli ve farklı bir içerik sunuluyor. Ziyaretçiler ayrıca, tüm projelerde, detaylı veri analizi sağlayan yazılımlar ve sensör teknolojileri kullanılarak sporda inovasyonun nasıl yapıldığını görme şansı yakalıyor. Dijital Tenis, İnovatif Futbol Antrenmanı, T-T-T / İnteraktif Masa Tenisi, Bisiklet Antrenmanı Simülasyonu ve We Are Tennis sanal gerçeklik uygulaması gibi deneyim alanlarında sporun geleceğini keşfetme fırsatı ziyaretçilere sunuluyor. Re-play alanında, hem sporcuyu geliştirmeye yönelik teknolojik gelişimler görülebiliyor hem de oyunlaştırılmış çalışmalarla teknolojiler eğlenceli bir ortamda deneyimleniyor.
TİM –TEB GİRİŞİM EVLERİ İNOVASYON HAFTASI’NDA
TİM–TEB Girişim Evi girişimcileri ve projeleri İnovasyon Haftası’nda ziyaretçilerle buluşuyor. TEB’i sektörde farklılaştıran ve girişimcilik ekosisteminde güçlü bir yer edinmesini sağlayan Girişim Evi konsepti TİM işbirliği ile Anadolu’ya yayılmaya devam ediyor. İstanbul, İzmir, Denizli, Gaziantep, Trabzon, Mersin, Bursa, Konya ve Edirne olmak üzere 9 ilde açılan TİM-TEB Girişim Evi’nde girişimcilere finansal ve finansal olmayan imkanlar sunularak eğitimler veriliyor. TİM–TEB Girişim Evleri 3 gün boyunca ana salon programlarına eş zamanlı olarak start up zone’larda yer alıyor.
BİYONİK ÇAĞIN LİDERİ HERR
MIT Üniversitesi’nde Media Lab. Biyomekatronik Grubu Yöneticisi olan ve kendisi de iki uzvunu kaybetmiş Doç. Dr. Hugh Herr, TEB’in katkılarıyla Türkiye’ye geldi. 2011 yılında Time Dergisi tarafından, “Biyonik Çağın Lideri” olarak tanımlanan Herr, gelişmiş hareketlilik sağlayarak fiziksel engellilere umut veren biyonik uzuv teknolojilerinde çığır açan gelişmeleri sağlayan ekibin lideri. Herr, “Teknoloji Mucizeler Yaratır” konferansında katılımcılara kendi serüveni ve bilimsel çalışmalarını anlatarak, biyonik uzuvların yarının dünyasındaki yeri hakkında öngörülerini paylaştı.
KODLAYAN ÇOCUKLAR ATÖLYESİ
TEB, Genel Müdürlüğünün bulunduğu Ümraniye’de kardeş okulu Haşim İşcan İlkokulu ile yepyeni bir projeye adım attı. Proje kapsamında TEB İnovasyon - Maker Atölyesi öğrencileri Kodlama & Elektronik ve Tasarım & Robotik olmak üzere farklı kategorilerde hayal güçlerini canlandıracak çalışmalar yapabilecekler. TEB İnovasyon - Maker Atölyesi öğrencileri İnovasyon Haftası kapsamında ağırlanarak yepyeni fikirler ve yeni ufuklarla tanıştılar.