Güncelleme Tarihi:
30. JENERASYON RESTORANDA
Levent Büyükuğur ise, 700 yıllık Frescobaldi ailesinin 30’uncu jenerasyonuyla yüzde 50-50 ortak ilk restoranı Londra Regent Street’te eylül ayında açacaklarını söyledi. Büyükuğur, “Bu aile şaraplarıyla çok ünlü ama restorancılık işine hiç girmemişler. Bizim tecrübemiz de onlara cesaret verdi. Tabii İtalyan mutfağı olacak” dedi.
İKİNCİ SIRADA MİAMİ VAR
Restoranı üst düzey konumlayacaklarını ancak pahalı olmayacağını vurgulayan Büyükuğur şöyle devam etti:
"Bu restoran çok rahat 5 yılda 3 tane olur. Londra’yı açalım, gelecek yıl için hedefimiz Miami. Peşinden de Dubai, New York ve Milano gelecek. Restoranın mimarisi Autoban’a ait."
Michelangelo’dan şarap karşılığı tablo aldı
DÜNYA yüksek sosyetesinin çok yakından tanıdığı Frescobaldi ailesi, aslında Floransa merkezli. İtalyan tüccarların Bruges’da ticareti yaptığı yıllarda, bankadan aldıkları faizleri Floransa’da biriktirerek önemli bir servet sahibi olmuşlardı. Toscana ve Chianti için Frescobaldi ailesinin önemi çok büyük. 1308 yılında şarap üretimine başlayan aile, kısa sürede önemli müşteriler edinmişti. Rönesansın en önemli isimlerinden Michelangelo’dan şarap karşılığı tablo aldığı biliniyor. Aile ayrıca İngiltere Kralı VIII. Henry’nin de şarap tedariğini yapıyordu. Frescobaldi ailesinden pek çok isim İtalyan tarihi boyunca tarih, edebiyat, siyaset ve sosyoloji alanında önemli faaliyetlerde bulunup, önemli eserler verdiler. Ailenin bir kanadı da İtalyan’ın zeytinyağı kralı. Frescobaldi, ile Londra’da restorancılık alanında dengelerin değişmesi bekleniyor.
Londra’da Türk mutfağı
BERK Ekşioğlu, yine Londra’da birkaç farklı proje üzerinde çalıştıklarını, Frescobaldi restoranı için aile ile işbirliği yaptıklarını, diğer projelerde kendi şirketlerinin yer alacağını söyledi. Levent Büyükuğur ise şöyle konuştu:
"Kim bilir belki başka bir projede başka bir ortaklık yapılır. Ama bundan sonraki bir projemiz kesinlikle Türk mutfağı üzerine kurulu olacak. Onu da Londra’da yapacağız. Biz bu pazarı çok iyi biliyoruz. Niş ne, ne gider çok iyi biliyoruz. Türk restoranında da fiyatlar orta düzeyde olacak. Bu konsepti İngiltere’de test edeceğiz. Ardından başka ülkeler de gelecektir. Bunun için de kafamızdaki tarih gelecek yılın ilk yarısı."