İtalya krizden çıkışı taksi ve eczanede arıyor

Güncelleme Tarihi:

İtalya krizden çıkışı taksi ve eczanede arıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2012 00:00

Borç kriziyle boğuşan İtalya’nın teknokrat Başbakanı Mario Monti, ekonomiyi canlandırmak için daha fazla liberalleşme ve özelleştirmeye gitme kararı aldı.

Monti, “Yeni plan daha fazla rekabet getirecek. Gençlere daha fazla alan yaratacak. Bu sadece ekonomik bir operasyon değil, aynı zamanda sosyal büyük bir plan” dedi.

5 bin yeni eczane

Monti’nin yeni paketi kapsamında, 5 bine yakın yeni eczanenin açılması, avukatlık bürosu kurulması, taksi lisansının verilme yetkisinin belediyelere devredilmesi, taksilerde yarı-zamanlı çalışmanın önünün açılması gibi daha önce sıkı rekabet kurallarına bağlı olan düzenlemelerin gevşetilmesi amaçlanıyor. İtalyan hükümeti, benzincilerde süpermarketlerin açılabilmesine ve self-servis hizmetin yaygınlaştırılmasına izin vereceğini açıkladı.

Monti, alınan kararları şöyle anlattı: “Paket İtalyan Parlamentosu tarafından onaylanmak zorunda. Son şekli verilmiş değil. Ancak ekonominin canlandırılması kaçınılmaz. İtalyan ekonomisi 10 yıllardır durgunluk içinde geriye doğru gitmiş. Birçok meslek dalı yıllar öncesine dayanan lisanslama kurallarına göre yeni lisans veriyor. Bazı ana sektörlerde daha fazla liberalleşme rekabeti artıracağı gibi, girişimciliği destekleyerek, ekonomiye can verecektir.”

Yunanistan’ın ‘saç tıraşı’ telefona kaldı

YUNANİSTAN’ın 130 milyar Euro’luk ikinci kurtarma paketi kapsamında borçların azaltılması amacıyla yürütülen görüşmeler kesildi. Uluslararası Finans Enstitüsü (IFF) yöneticilerinin Yunanistan’dan ayrıldığının ardından çalışmaların telefon görüşmeleri ile sürdürüleceği açıklaması geldi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!