İşyeri kiralarına ‘Bulgar turist’ dopingi

Güncelleme Tarihi:

İşyeri kiralarına ‘Bulgar turist’ dopingi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2022 07:00

Bulgaristan vatandaşlarına sağlanan pasaportsuz geçiş hakkı sonrası, Edirne’ye günübirlik alışveriş için gelenlerin sayısı daha da arttı.

Haberin Devamı

Tur otobüsleri ve özel araçlarla gelen Bulgar turistler, alışveriş merkezleri ile kurulan halk pazarlarına kadar, hemen her yerde iğneden ipliğe alışveriş yaparak ülkelerine dönüyor. Turistlerin bu ilgisi sonrasında kentte işyeri kiralarında ciddi artış yaşandı.

Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, “Kentin potansiyeli artınca da alışverişler fazlalaştı. Diğer illerde, ‘Edirne’de potansiyel çok yüksek. Edirne çok kalabalık, biz de bir iş yeri açalım’ diyorlar. Sürekli her gün birileri arıyor. Kiralık yerler arıyorlar. İstanbul’dan büyük imalatçı firmalar arıyorlar. Böyle talepler de olunca kiralar alıp başını yürüdü. Şu anda Edirne’de Çilingirler Çarşısı, Saraçlar Caddesi en hareketli yerler. Buralarda hem dükkan bulmak zorlaştı. Dükkan bulduğunuz zaman kirası; en basiti, en ufağı 40 bin TL’den başlıyor. Daha önce 10-15 bin TL idi. Şu anda 50 bin TL’lerin üzerinde kiralar” dedi. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Recep Zıpkınkurt, kentte özellikle turizm ve hizmet sektörünün geliştiğini vurgulayarak “Bizim odamıza yaklaşık 57 firma, müracaat ederek yeni işletme için izin aldılar” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!