Güncelleme Tarihi:
Araştırma işverenlerin en çok aradığı ESG pozisyonlarını da belirledi. İlk beşte şu roller var: Çevre, sağlık ve güvenlik (yüzde 59), kurumsal sürdürülebilirlik (yüzde 39), sağlık ve refah (yüzde 39), geri dönüşüm ve atık yönetimi (yüzde 37), ekosistem ve biyoçeşitlilik yönetimi (yüzde 33). Ankete katılan şirketlerin yarısından azının uzun vadeli ESG hedefleri var, ancak çalışanların yüzde 64’ü ise topluma olumlu katkıda bulunan kuruluşlarda işe girmek istiyor.
Çalışanların bu talebine rağmen, işverenlerin yüzde 22’si bir ESG stratejisi geliştirme konusunda emin değil ya da böyle bir niyeti yok. İşverenlerin yüzde 44’ü hâlihazırda uzun vadeli ESG hedefleri belirlemiş ve geliştirmiş durumda olsa da yüzde 34’ü henüz bu hedefleri planlama aşamasında.
YETENEK ÖNE ÇIKIYOR
-Hazırladıkları araştırma hakkında değerlendirmede bulunan ManpowerGroup Türkiye Genel Müdürü Feyza Narlı, “ESG taahhütlerini yerine getirmek bir şirketin sadece yasal düzenlemelere uymasını değil, aynı zamanda sürdürülebilirlik ve toplumsal sorumluluk konularında öncü bir rol üstlenmesini gerektirir. Bu yolda başarıya ulaşmak içinse yeteneğe erişim büyük bir öneme sahip. Günümüzde şirketlerin ESG stratejilerini gerçekleştirmek için yetenekli ekiplere ihtiyaç duydukları artık bir gerçek” dedi.