İstmar Turizm, bayram turlarını satıp kayboldu

Güncelleme Tarihi:

İstmar Turizm, bayram turlarını satıp kayboldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2006 00:00

Düzenlediği Küba ve Uzakdoğu turlarıyla tanınan, bankalara ve piyasalara olan 5 milyon YTL’lik borcu bulunduğu öne sürülen İstmar Turizm’in Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Oğuz şirketi kapatarak kayıplara karıştı.

Bayram tatili için 500 tatilciye pazarladığı turlardan 650 bin Euro gelir elde ettiği tahmin edilen İstmar, bugün gazetelere verdiği ilanlarla ’Yurtiçi ve yurtdışı şeker bayramı dáhil tüm turlarımız iptal edilmiş olup, satışlarımız durdurulmuştur’ açıklaması yaptı.

BANKALAR MUHATAP BULAMADI:

Müjdat Oğuz’un yurtdışına kaçtığı söylentilerinin seyahat acentalarına kadar yayılması üzerine dün sabah alacaklarının tahsili için İstmar Turizme giden Finansbank ve Vakıfbank yetkilileri, şirkette muhatap bulamadı. Çalışanların da şirketin kapandığını dün öğrendiği belirtildi. Kadıköy’de kötü bir sezon geçirerek krize giren İstmar Turizm Şirketi’nin sahibi Müjdat Oğuz’un İsviçre’ye kaçtığı iddiaları üzerine şirket çalışanları ve müşteriler dün ofisi bastı. Bağdat Caddesi’ndeki İstmar Turizm’in çalışanları sabah işyerine geldiklerinde patronları Müjdat Oğuz’un şirketin iflasını isteyerek İsviçre’ye gittiğini öğrendi. 16 yıllık şirketin 30 çalışanından bazıları maaşlaaarına karşılık şirketin Bağdat Caddesi’ndeki bürosunda bulunan bilgisayarlara el koydu. Eşiyle birlikte önceki gün İsviçre’ye gittiği ileri sürülen şirket sahibi Müjdat Oğuz’un iflas işlemlerini başlatması için avukat Arslan Tanöz’e talimat verdiği belirtildi.

5 MİLYON YTL BORÇ:

5 milyon YTL’lik borcunun 700 bin YTL’lik kısmı IAAT’ya olan İstmar 1989 yılından bu yana iç ve dış turizm alanlarındaki aktif çalışmalarını sürdürüyordu. IAAT ve TÜRSAB üyesi olan İstmar’ın, Turizm sektörüne girişi şirketlerin yutiçi ve yurtdışına yönelik düzenlediği bayii toplantılarıyla oldu. İlaç ve kozmetik firmaları başta olmak üzere çok sayıda firmanın bayii toplantı ve turlarını yapan İstmar, TOBB’un da konseranslarını düzenliyordu. Firmanın bireysel tur paketlerine yönelişi de THY’den kiraladığı uçaklarda tüm koltukları bayiilerle dolduramamasından kaynaklandı. İstmar, kapasitesini verimli kullanabilmek için Küba, Havana, Bali, Singapur, Hong Kong ve Pattaya gibi uzak ülkelere yönelik bireysel turlar da düzenleme başladı.

Kaçmadım battım

Şu anda İsviçre’de bulunduğu öğrenilen Müjdat Oğuz’un kaçtığı iddialarıyla ilgili olarak ’Ben kaçmadım, dolandırıcı değilim. Turizm yapmak için kurduğum bu şirketi factoring ve bankalar batırdı. Cebimde 5 bin Euro ile kaldım. Diğer paraların tamamı bankalarda" dediği öğrenildi. Şirketin faaliyeti durdurma kararı alması durumunda bayram paketi alan tüketicilere mahkeme yolu gözükeceğini söyleyen Tursab’ın Avukatı Müge Canpolat ise "Paralar yatırılmış, peşin ödenmiş olsa da bayram turları yapılamayabilir. Bu durumda da tek yol mahkeme olur" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!