Güncelleme Tarihi:
“Ceylanpınar'da herkes ya TİGEM'de çalışır veya TİGEM için potansiyel elamandır” diyen Bilden, son yıllarda işletmede özellikle önemli sulama yatırımları yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:
“Bu işletmemiz tarım yapılan en büyük işletme. Şimdiye kadar burası kuru tarım yapılan bir yerdi. Ama son birkaç yıldır yer altı su potansiyelini yer yüzüne çıkartmamız suretiyle 500 bin dekar araziyi sulu tarıma açtık. Daha önce de 110 bin dekar sulu tarım yaptığımız arazi vardı. Şu anda bu işletmede 600 bin dekarın üzerindeki alanda sulu tarım yapılıyor. Biz bu 500 bin dekarlık arazi sulama projemizde mekanizasyon ve modern sulama yatırımları ve kuyu kazıları dahil 300 milyon TL harcadık. Geçen yıldan itibaren sulu tarıma geçtik. Bu yıldan itibaren 500 bin dekarın hepsini kapsama aldık.”
İşletmenin, Türkiye'nin önde gelen hububat merkezleri arasında olduğunu vurgulayan Bilden, şöyle devam etti:
“Daha önce 2 yılda bir ürün alınıyordu işletmemizde şu anda yılda iki ürün alınıyor. Ayrıca daha önce en fazla mahsul aldığımız yıl, bu işletmede yağışın bol olduğu dönemlerde, dekara 300 kilo verim alabiliyorduk.
Biz şu an birinci ürün olarak buğdayda 550 kilogram ortalama verim alıyoruz. İkinci ürün olarak dane mısır üretiyoruz. Her yıl aynı miktarda buğday ve dane mısır verimi alabiliyoruz. Bu yıl burada kuraklık olmasına rağmen 161 bin ton buğday, bir o kadar mısır yine 6 bin ton civarında ise mercimek üretimimiz oldu.”